Nieuwsalert per mail ontvangen

Geen kunstmatige toevoegingen bij sneeuwproductie in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Door toedoen van het skigebied Seefeld is er afgelopen donderdag een nieuwe wetswijziging aangenomen in het Oostenrijks parlement. De wijziging betreft een verbod op het produceren van sneeuw met kunstmatige toevoegingen. In het skigebied wilde ze namelijk een kunstmatige toevoeging doen aan de sneeuwproductie.

Toegestaan onder bepaalde voorwaarden

Het skigebied wilde een veldonderzoek houden, met als doel om er achter te komen wat voor effect bacteriële toevoegingen hebben aan de productie van sneeuw. In augustus stond het parlement het project onder bepaalde voorwaarden nog toe. Omdat er veel klachten kwamen uit de toerismebranche, de politiek en uit andere skigebieden besloot het skigebied Seefeld om het project in de wacht te zetten. Een van de gehoorde klachten was dat de kans aanwezig was dat de bacteriën in het drinkwater terecht zouden komen.

 

Verbod

Met de komst van de wetswijziging is het nu voor elk skigebied in Oostenrijk verboden om kunstmatige stoffen toe te voegen aan het sneeuwwater. Men wil vanuit de regering uitstralen dat Tirol, als toeristenbestemming, voor authenticiteit en natuurgetrouw staat. Kunstmatige toevoegingen horen niet bij deze visie. Het feit dat de wetswijziging unaniem is aangenomen benadrukt de visie dat Tirol natuur- en milieubewust is.

Meer informatie

Meer informatie over het toestaan van de toevoegingen lees je in onderstaand artikel.

Rechtbank staat bacteriën in kunstsneeuw toe

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in