Nieuwsalert per mail ontvangen

Geen dalafdaling meer voor skigebied Nordkette

Het midden in Innsbruck gelegen skigebied Nordkette heeft een flinke domper te verduren gekregen. Per dit seizoen hebben zij geen dalafaling meer, omdat de eigenaar van de grond geen skiërs meer op het terrein wil hebben.

De eigenaar van de 200 vierkante meter grond waar het om gaat is de Kamer van Koophandel van Oostenrijk, de Arbeiterkammer. Zij hadden in het verleden een overeenkomst met het skigebied, maar als we het Stadtblatt Innsbruck mogen geloven werd die overeenkomst al een jaar geleden opgezegd. Voor skiërs in het gebied betekent dit dat ze met de gondel naar beneden moeten zolang er niets verandert.

Thomas Schroll, bedrijfsleider van de skiliften, betreurt het ontbreken van de dalafdaling: “We mogen onze skiërs niet meer over de dalafdaling laten skiën omdat we geen overeenkomst met de Arbeiterkammer hebben. Dat is bitter en onverstandig, want de afdaling is legendarisch.”

Als reden voor de opzegging van het contract noemt Schroll een strijd tussen de gemeente Innsbruck en de Arbeiterkammer. De Arbeiterkammer heeft aan ORF Tirol echter verklaard dat de oorzaak ligt in de hoogte van het pachtbedrag. Dat was namelijk minimaal, slechts 38,90 euro. Bovendien wordt er volgens hen ook nauwelijks gebruik gemaakt van de dalafdaling, dus is het zonde om ‘m te onderhouden.

Zin om alvast een rondje te skiën in de Alpen? Dit is wanneer de skigebieden in Tirol openen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in