Nieuwsalert per mail ontvangen

Gebieden Oostenrijk in het teken van Almabtrieb

De gebieden in Oostenrijk staan weer in het teken van de Almabtrieb. Het jaarlijkse evenement waarbij duizenden koeien en schapen naar binnengebracht worden en dat zich kenmerkt door het vee dat voorzien is van bloemenversieringen, koebellen en andere decoraties. Het vee dat van de weide weer de stal in gaat voor de winter is uiteraard reden voor een groot feest. Voor de wintersporters onder ons ook een goed teken, want dat betekent dat de winter er weer aan komt!

Elk jaar staan de maanden september en oktober in het teken van de Almabtrieb. Voor de plaatselijke bevolking een jaarlijks terugkerend evenement en voor toeristen een goede reden om een weekend richting de Alpen in te plannen. De duizenden herders uit Tirol zien het feest als een hereniging. De oorspronkelijke betekenis van het feest is een dankbetuiging aan de schepper dat al het vee ongeschonden door de zomer is gekomen. Hoe dat er in de praktijk uitziet zie je in de video hieronder. 

Als de koeien voorzien zijn van een bont versierde tooi dan houdt dat in dat het seizoen goed verlopen is. Des te groter de versieringen, des te beter is het seizoen verlopen. Ook het feest wordt bij een goed seizoen uitbundiger gevierd. In de dorpen zijn vaak markten waar je producten uit de regio kunt kopen. Voor toeristen is het een geweldige periode op richtingen de Alpen te vertrekken. In veel dorpen is het feest in aantocht of heeft het al plaatsgevonden. Bekijk onderstaande data voor plaatsen waar de grote feesten nog ingepland staan:

  • Obsteig, Ginzling op 25 september 2015
  • Reith i. Alpbachtal, Leutasch, Alpbach, Kirchberg, Kelchsau, Thiersee, Gerlos, Zell am Ziller, Hopfgarten, Stumm, Fügenberg, Ramsau, Hintertux op 26 september 2015
  • Kramsach op 27 september 2015
  • Mayrhofen, Hippach-Laimach op 3 oktober 2015

Twijfel je nog? Bekijk dan even de onderstaande foto’s die wij vanuit Wildschönau ontvingen. Geweldig evenement toch?

Ben je benieuwd naar de openingsdata van de skigebieden in Tirol? Lees dan het artikel dat wij vorige week publiceerden op de website. Daarnaast kun je ook nog eens een gratis skipas winnen als je jouw leukste wintersportverhaal deelt met Tirol.

Almabtrieb
Almabtrieb
Almabtrieb
Almabtrieb
Almabtrieb
Almabtrieb
Almabtrieb

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in