Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ga je met de auto op wintersport? Dit is handig om van tevoren te regelen!

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In de wintermaanden trekken veel Nederlanders naar Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië of Italië voor een wintersportvakantie. Behoor jij ook tot deze groep? Grote kans dat je met de auto op pad gaat. In de auto kun je vaak veel meer meenemen dan in het vliegtuig. Bovendien ben je op de plaats van bestemming een stuk flexibeler. Als je met de auto op wintersport gaat, moet je alleen niet vergeten om een aantal zaken te regelen. Om je hier een handje bij te helpen, zetten we in deze tekst de belangrijkste voor je op een rijtje.

Zoek uit wat je verplicht in je auto moet hebben

In veel wintersportlanden ben je volgens de wet verplicht om een aantal zaken in je auto te hebben. Een gevarendriehoek is hier een goed voorbeeld van. Omdat je zo’n driehoek in Nederland niet in je auto hoeft te hebben, heb je er mogelijk nog geen eentje in bezit. Koop er dus eentje, want in alle wintersportlanden ben je verplicht om een gevarendriehoek in je auto te hebben. Zorg er daarnaast voor dat je een veiligheidshesje voor iedere inzittende in je auto hebt liggen. Dit is namelijk verplicht in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië. In sommige landen moet je ook een verbanddoos bij je hebben. Vandaar dat het verstandig is om ook deze in je auto te hebben voordat je op wintersport gaat.

Zorg dat je een setje sneeuwkettingen hebt

Ondanks dat er in Nederland soms aardig wat sneeuw kan vallen, heb je geen sneeuwkettingen nodig. Vandaar dat de kans groot is dat je ze niet in huis hebt. In de meeste wintersportlanden is het geen overbodige luxe om sneeuwkettingen bij je te hebben. Het is weliswaar niet overal verplicht, maar het kan geen kwaad om een setje in je auto te gooien. Met sneeuwkettingen om je banden heb je namelijk veel meer grip, waardoor rijden een stuk veiliger wordt. Ga je naar een land waar sneeuwkettingen verplicht zijn, maar heb je ze niet bij je? Dan kun je een flinke boete krijgen.

Milieusticker of vignet regelen

De meeste mensen weten dat landen als Frankrijk en Duitsland werken met milieuzones. Als je met de auto op wintersport gaat, ontkom je er niet aan om door deze landen te reizen. Gelukkig betekent dit niet dat je ook altijd een milieusticker nodig hebt. Dit is namelijk alleen het geval als je in een stad overnacht die binnen een milieuzone valt. Wanneer je enkel over de snelwegen rondom zo’n stad rijdt, heb je geen milieusticker nodig. Voor Oostenrijk en Zwitserland moet je een vignet kopen. Wanneer je niet over zo’n vignet beschikt en betrapt wordt, riskeer je een flinke boete.

Controleer je autoverzekering

Tot slot raden wij je aan om je autoverzekering te controleren voordat je met de auto op wintersport gaat. Het is namelijk handig als je ook in het buitenland goed verzekerd bent wanneer je schade rijdt of met pech langs de kant van de weg komt te staan. Met enkel een WA verzekering voor je auto is dit niet het geval. Overweeg in dat geval je auto beter te verzekeren. Om te kijken wat de beste manier van autoverzekeren is, kun je het beste een vergelijking maken. Als je hier een vergelijkingssite voor gebruikt, kost het je maar weinig tijd en moeite om de beste autoverzekering te vinden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in