Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Freeride World Tour in Fieberbrunn gaat ondanks corona door

Wintersportredacteur

In het Oostenrijkse Fieberbrunn wordt ook dit jaar de Freeride World Tour georganiseerd. Het evenement vindt plaats van 6 tot 12 maart en kan rekenen op aanwezigheid van ’s werelds beste freeriders. Net als bij andere grote sportevenementen, doet men er hier ook alles aan om deze in verband met corona zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Freeride World Tour in Fieberbrunn

Fieberbrunn is een walhalla voor freeriders en al jaren vast onderdeel van de Freeride World Tour. Ieder jaar weer zorgt de wedstrijd voor een spectaculaire strijd tussen de skiërs die op de Wildseeloder hun beste run neer proberen te zetten. Dit jaar stond het evenement voor de 13e keer op de agenda en gelukkig kan het ondanks alles ‘gewoon’ doorgaan.

Goede veiligheid dankzij leerzame ervaring

Het is niet het eerste evenement dat de regio in coronatijd organiseert. Fieberbrunn was in december 2020 al het toneel van de World Cup biatlon. Zo heeft het gebied ervaring met het veilig laten verlopen van evenementen opgedaan en kunnen ze dit nu weer toepassen voor de Freeride World Tour. Helaas vindt de wedstrijd dit jaar wel zonder de gemiddeld 5000 toeschouwers plaats. Verder wordt er natuurlijk extra aandacht besteed aan de veiligheid en gelden er naast de landelijke coronamaatregelen nog extra regels. Sporters hebben een negatieve coronatest nodig om te starten en er wordt gewerkt met het zogenaamde bubbelsysteem. Dit houdt in dat de sporters niet met buitenstaanders in aanraking mogen komen om besmettingen te voorkomen.

Goed nieuws voor de fans

Ondanks dat de wedstrijd zonder publiek plaatsvindt, betekent dit niet dat je de wedstrijd niet kunt volgen. Fans van het freeriden kunnen de sport via livestreams kijken. Zo kunnen ze toch nog zien wie de vetste afdaling op de Wildseeloder maakt.

Warm weer

Op dit moment is het erg warm in Tirol en schijnt de zon volop. Voor de komende week staat er geen sneeuw op het programma. De condities zijn daardoor niet optimaal voor een freeride wedstrijd. Laten we hopen dat daar nog verandering in komt de komende dagen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in