Nieuwsalert per mail ontvangen

Fraude met Snow Card Tirol, liftbedrijven voor duizenden euro’s opgelicht

Wintersportredacteur

De politie heeft gisteren een 53-jarige Poolse man opgepakt die fraude pleegde met de Snow Card Tirol. De Pool bood al 2,5 jaar wintersportvakanties naar Tirol aan en voorzag zijn gasten van een Snow Card voor €25 per dag. Deze skipas staat op naam en is het hele seizoen geldig in ruim 90 skigebieden in Tirol. Aanschafprijs: €797,-. Voor deze prijs kun je 227 dagen skiën met de pas, wat neerkomt op €3,51 per dag als je elke dag skiet. De man uit Polen heeft dus een flinke winst gemaakt!

Vakanties in Tirol

Volgens de politie zat het plan van de Pool goed in elkaar. Met een aantal handlangers regelde de man sinds 2016 wintersportvakanties naar Tirol. Zijn gasten konden hierbij een Snow Card Tirol krijgen voor ‘slechts’ €25,- per dag. Hij vertelde hierbij dat ze de naam op de skipas goed uit hun hoofd moesten leren en hun eigen identiteitsbewijs thuis moesten laten. Zo konden de liftbedrijven er tijdens een controle nooit achter komen dat de pas van iemand anders was.

 

Kirchberg

Tot 3 februari 2019 kon de Poolse man samen met zijn handlangers op deze manier te werk gaan. Echter, een oplettende medewerkster van de Fleckalmbahn in Kirchberg gooide roet in het eten. Zij vond het verdacht dat acht Poolse mannen een Snow Card Tirol hadden en vermoedde dat er sprake was van misbruik. Ze meldde dit bij de politie die vervolgens de groep tijdelijk arresteerde vanwege fraude. De politie onderzocht de zaak en ontdekte het bedrog met de skipassen. In totaal zijn er 17 Snow Cards in beslag genomen waarmee vermoedelijk 50 tot 60 dagen geskied is. Hiermee loopt de schade voor de liftbedrijven in de tienduizenden euro’s. Uiteindelijk werd een groep Poolse mannen van tussen de 25 en 56 jaar opgepakt. Wat hun straf wordt, is nog niet bekend.

Snow Card Tirol

De Snow Card Tirol is een (persoonlijke) seizoenspas voor ruim 90 skigebieden in Tirol. Volwassenen betalen €797 voor deze seizoenspas en kunnen daarmee van 1 oktober tot 15 mei skiën. Met de pas heb je toegang tot meer dan 4.000 km aan pistes, waaronder de Zillertal Arena, de Hintertuxer Gletscher, Sölden, Serfaus-Fiss-Ladis, KitzSki en SkiWelt. Dit is slechts een klein deel uit het enorme aanbod van de skipas.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in