Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Franse skigebieden openen eerder vanwege goede condities

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Goed nieuws vanuit de Franse skigebieden. Veel skigebieden hebben namelijk besloten eerder de deuren te openen vanwege de sneeuwval van afgelopen weekend. De voorspellingen waren in de aanloop naar vorige weekend positief gestemd voor de Franse skigebieden. De verwachtingen zijn uitgekomen en in veel skigebieden is zelfs meer dan een meter verse sneeuw gevallen. Perfecte timing om de gebieden te openen.

Om welke skigebieden het gaat? De skigebieden die van het weekend openen zijn Alpe d’Huez, Le Grand-Bornand en La Clusaz. Ook gaan Tignes, Val d’Isère en Val Thorens dit weekend de deuren openen. In de Pyreneeën openen Les Angles en Ax les Thermes. Over Val Thorens plaatsten wij van de week al een speciaal bericht, omdat deze eigenlijk vorige week al zouden openen. “De condities zijn zo goed, dat we besloten hebben om eerder te openen. De sneeuwcondities zijn geweldig hier in Tignes en Val d’Isère door de enorme sneeuwdump van afgelopen week. We zien dan ook uit naar de opening van het seizoen”, aldus Margot Sella, PR Manager van Tignes.

Tignes

Foto: Instagram Tignes

Tignes

Foto: Instagram Tignes

 

Tignes

 

Uiteraard kan er al een langere periode gebruikt gemaakt worden van de gletsjers in Frankrijk. Een mooi voorbeeld hiervan is de gletsjer van Les 2 Alpes en Tignes. Val Thorens heeft dit weekend het Rock on Snowboard Tour ingepland waarbij het seizoen feestelijk van start gaat. Als je nog niet in de winterstemming bent, bekijk dan even de onderstaande foto’s vanuit Val Thorens.

Val Thorens IV
Val Thorens III
Val Thorens II
Val Thorens I
Val Thorens

 

Benieuwd naar de opening van alles skigebieden? Bekijk hier de website waar je alle openingsdata kunt vinden van de Franse skigebieden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in