Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Franse rechtbank verbiedt gidsen van gasten door touroperators

Wintersportredacteur

De Franse rechtbank heeft skigidsen van de Britse touroperators verboden om hun werk te doen. Als service gaf touroperator Le Ski hun gasten de mogelijkheid om het gebied te verkennen met één van hun werknemers die bekend is met het skigebied. De Ecole du Ski Francais, de nationale skischool, meent hierdoor al jaren klanten te verliezen en is blij met de uitspraak. De Britse touroperators gaan gezamenlijk in hoger beroep. 

Crystal Ski is de grootste Britse touroperator en ook die laat weten teleurgesteld te zijn: “We hebben tijdelijk onze ‘social skiing’ service stopgezet, vanwege het proces in de rechtbank. Wij zien onze service niet als vervanging van de skischool, maar helpen de klant alleen het gebied te verkennen. Wij skiën geen moeilijke pistes en geven ook geen skilessen.”

De ESF distantieert zich van het proces, maar zegt wel achter de beslissing van de rechtbank te staan. “Dit rechtsproces wordt niet door ons geleid, maar we steunen de uitspraak. Mensen die voor gids spelen, moeten daartoe opgeleid zijn. Als nationale skischool willen wij voor de veiligheid van de toeristen zorgen.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in