Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Franse marechaussee controleert coronabewijzen bij skiliften

Wintersportredacteur

In Frankrijk hebben wintersporters een coronabewijs nodig om gebruik te maken van de skiliften. Daarop wordt streng gecontroleerd. Niet alleen bij de aankoop van de skipas, maar ook in de skigebieden worden steekproefsgewijs controles gedaan. Afgelopen weekend haalde de Franse marechaussee enkele personen van de piste en legden ze boetes op in de Haute-Savoie.

Sinds 4 december is het ook in Frankrijk niet meer mogelijk om zonder coronabewijs gebruik te maken van de skiliften. Als je niet aan de eisen van het coronabewijs voldoet, dan is een wintersportvakantie in het land dus niet mogelijk. Om ervoor te zorgen dat de gezondheidsprotocollen van de overheid worden nageleefd, heeft de Franse marechaussee (gendarmerie) dit weekend in de skigebieden van Aravis en Semnoz 760 personen gecontroleerd, zo meldt de Franse pers.

Boetes uitgedeeld

De gendarmerie constateerde dat de overgrote meerderheid van de wintersporters aan de regels voldeden. Vijf personen kregen een boete. Deze mensen waren op pad met een pas van iemand anders. De gendarmerie meldde dat hun inzet begrepen werd door de wintersporters.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in