Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Frankrijk verkort geldigheidsduur vaccinatie naar 4 maanden vanaf 15 februari

Skilift in Val Thorens

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Frankrijk scherpt de regels omtrent de geldigheidsduur van coronavaccinaties aan. Eerder werden de regels al aangescherpt en nu gaan de Fransen nog een stap verder. Vanaf 15 februari is een volledige vaccinatie nog maar vier maanden geldig. Dat betekent dat iedereen binnen vier maanden na zijn of haar laatste vaccinatie de booster moet hebben gehaald.

Vaccinatie nog maar 4 maanden geldig in Frankrijk

Vanaf 15 februari 2022 moeten alle Franse volwassenen, dus vanaf 18 jaar en ouder, binnen vier maanden na hun tweede vaccinatie de booster hebben gehaald. Alleen dan behouden ze een geldige coronapas en krijgen ze toegang tot onder andere horeca en evenementen. Het verkorten van de geldigheid van coronavaccinaties is een strenge maatregel en ook een uitdaging voor Frankrijk. Ze moeten namelijk in 5 weken tijd minimaal 25 miljoen vaccinaties zetten. Het verkorten van de geldigheidsduur van een vaccinatie geldt voor zover we weten ook voor toeristen.

Regels omtrent vaccinatie in Frankrijk op een rijtje

De afgelopen tijd zijn er best wat berichten naar buiten gekomen omtrent de geldigheid van vaccinaties in Frankrijk. Eerst waren ze zeven maanden geldig, nu nog maar vier. Maar hoe zit het nou precies en voor wie gelden welke regels per wanneer? Wij zetten ze hieronder overzichtelijk voor je op een rijtje.

Per 15 december 2021:

  • 65-plussers moeten binnen 7 maanden na hun tweede vaccinatie een boosterprik hebben gehad.
  • Mensen die gevaccineerd zijn met Janssen moeten na 8 weken een tweede vaccinatie hebben gehaald.

Vanaf 15 januari 2022:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder geldt dat zij binnen 7 maanden na hun tweede vaccinatie een booster moeten hebben gehaald.

Vanaf 15 februari 2022:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder geldt dat zij binnen 4 maanden na hun tweede vaccinatie een booster moeten hebben gehaald.

Kortom: vanaf 15 februari wordt de geldigheid voor een volledige vaccinatie in Frankrijk verkort van 7 maanden naar 4 maanden. Mensen die al twee prikken hebben gehad en daarna nog eens besmet zijn geraakt, hebben geen booster nodig. Voor vaccinatievragen verwijzen we je door naar Nederland Wereldwijd. Daar zullen binnenkort de nieuwe regels te vinden zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in