Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Frankrijk en Zwitserland krijgen goede basislaag voor het seizoen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Alpen kunnen zich gaan opmaken voor de grootste serieuze dump van november. De voorspellingen die afgelopen week afgegeven werden lijken uit te komen en daarmee kunnen de Noordwest Alpen gaan rekenen op meer dan een meter verse sneeuw. Hierbij gaat het voornamelijk om de skigebieden in Frankrijk en Zwitserland, want de meeste skigebieden in Oostenrijk moeten hoogstwaarschijnlijk nog even een weekje wachten.

De Nederlandse wintersporters zitten vol spanning te wachten op de goede berichten dat de Zuidalpen ook voorzien worden van sneeuw. Zoals het er nu uit ziet kunnen de hogergelegen skigebieden profiteren van het koufront, maar is dit aanzienlijk minder in vergelijking met de Noordwest Alpen. WePowder heeft een prachtige pagina waar de sneeuwverwachtingen op weergeven worden. De voorspellingen die zij hier geven zijn als volgt:

Sneeuwvoorspelling

 

De Franse en de Zwitserse vlag domineert zoals je kunt zien. De grote vraag die dan ook naar voren komt is: “Wanneer kunnen we sneeuw gaan verwachten in de Oostenrijkse skigebieden en waar gaat het dit weekend wel sneeuwen in Oostenrijk?”

In de komende zes dagen wordt er ruim een halve meter sneeuw voorspeld in St. Anton am Arlberg en kunnen de sneeuwkettingen uit de kast gehaald worden in Bregenzerwald (66 cm). De voorspellingen in Vorarlberg zijn karig, maar hier gaat waarschijnlijk meer sneeuw vallen dan verwacht. Wil je in Oostenrijk gaan genieten van verse sneeuw dan is het advies om naar een van de gletsjers te gaan. Zorg er wel voor dat je geen onverantwoorde risico’s neemt, want de gevaren buiten de geprepareerde pistes zijn enorm. Skigebieden geven dan ook duidelijk aan dat het freeride skiën sterk af te raden is.

We houden de weermannen in Nederland nauwlettend in de gaten en hopen jullie snel te kunnen voorzien van goed nieuws uit de Oostenrijkse Alpen. Wij hebben er in ieder geval vertrouwen in!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in