Nieuwsalert per mail ontvangen

Foto-update: zo wit ziet het er nu uit in de Alpen

Wintersportredacteur

Vanochtend schreven we al dat in sommige gebieden de sneeuwdump was begonnen en nu komen de eerste foto’s uit skigebieden die dit bevestigen. De omgeving kleurt weer mooi wit en het sneeuwt flink. Kortom, vandaag is een heerlijke winterse dag in de Alpen. Hieronder vind je een aantal foto’s die we vandaag opgestuurd kregen van vakantiegangers en skileraren. 

Foto-update

Waar in veel skigebieden vanochtend het zonnetje nog scheen, is in het grootste gedeelte van de Alpen de winter inmiddels teruggekeerd. Het waait, het sneeuwt en er is weinig zicht. Voor de één zorgt dit voor het echte wintersportgevoel, de ander heeft toch liever een blauwe lucht en de zon hoog aan de hemel. Helaas is het weer één van de weinige dingen waar we geen invloed op hebben en zullen we het er dus maar mee moeten doen. Hieronder vinden jullie foto’s die we vanuit verschillende skigebieden kregen. Als dit geen winter is!

 

Sneeuwstorm zorgt voor problemen

Helaas zit er ook een minder leuke kant aan de sneeuwval van vandaag. Deze ging namelijk gepaard met een flinke wind die in sommige gebieden zelfs toenam tot een storm. Door deze sneeuwstorm moesten meerdere skigebieden de liften sluiten en is het dus niet overal mogelijk om te skiën. KitzSki was ook één van deze gebieden, zij plaatsten onderstaande video op Facebook. Ook vanuit onder andere de Zillertal Arena, Ski Arlberg, skigebied Hochkönig, Serfaus – Fiss – Ladis, SkiWelt, Val d’Isère en Laax kwamen vandaag de berichten over skiliften die dicht waren vanwege de wind.

Meer sneeuw voorspeld

Voor komende week wordt nog veel meer sneeuw voorspeld. Vandaag was het begin, morgen hebben de Alpen even pauze en vanaf woensdag gaat het weer los in de Alpen. Hoeveel er precies wordt verwacht, lees je in onderstaand artikel. Hierin vind je de 20 gebieden waar de komende week de meeste sneeuw wordt verwacht.

Sneeuwdump in de Alpen is begonnen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in