Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Foto-update: waanzinnig mooie dag in de Jungfrau Region

Wintersportredacteur

De Eiger, de Mönch en de Jungfrau, wie kent ze niet? Wij wel, maar hebben ze tot nu toe alleen maar van ver weg gezien tijdens onze Ski Safari door Zwitserland. Vandaag kwam daar verandering in. En wat een mooie dag was het!

We werden vanochtend wakker in Interlaken en dat is een perfecte locatie om de Jungfrau Region te ontdekken. Je auto kun je lekker laten staan, want alles kan met de trein hier. Ze hebben zelfs skirekken in de trein.

Met de trein naar de top van Europa

Voordat we vandaag de latten onder klikten, bezochten we het hoogste treinstation van Europa. Dat is de Jungfraujoch op maar liefst 3.454 meter hoogte. Daar genoten we van het uitzicht op onder andere de Aletsch Gletscher, waar we deze zomer aan de overkant stonden. Wat een indrukwekkend punt. En wat bizar dat die trein zo hoog komt!

Naast een uitzichtsplatform vind je ook een ijsgrot op die hoogte en een soort museum. Leuk om te zien, maar het uitzicht is waarvoor je omhoog moet. En voor een foto met de Zwitserse vlag, vinden Aziaten. Die staan daarvoor in de rij. Grappig om te zien. 

Skiën in de Jungfrau Region

Na het treinritje naar beneden en een lunch bij het Kleine Scheidegg bergrestaurant in het station was het wel eens tijd om de pistes te verkennen. Daarvoor stapten we direct in de ski’s, want het treinstation ligt midden in het skigebied. Uiteraard wilden we de Lauberhorn afdaling af, waar afgelopen weekend de World Cup werd geskied. De wedstrijdskiërs knallen de langste afdaling van het circuit met 155 km/u naar beneden, wij deden het iets rustiger aan. 

Het was mijn eerste keer in het skigebied en ik ben onder de indruk. Met name door het uitzicht op de machtige bergen vind ik geweldig. Veel ruigere bergwanden vind je niet in de Alpen. En ik vond het ook best wel cool om direct onder de Eigernordwand te skiën! Een echte aanrader wat mij betreft. Waarom? De foto’s zeggen genoeg waarschijnlijk. 

Even meegenieten

Hieronder de impressies van vandaag. Geniet je even mee van de beelden uit het skigebied?

Wat hebben we genoten! Morgen weer een dagje niet op de sneeuw, dus we genieten zeker nog even na van deze beelden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in