Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Foto-update: prachtige herfstdag op de Kitzsteinhorn

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Niet alleen in Nederland schijnt de zon vandaag, in Oostenrijk is dat ook het geval. Collega Vera staat vandaag op de latten in Zell am See-Kaprun, op de Kitzsteinhorn. En of dat genieten is? Kijk maar even mee!

Vera is deze week in Oostenrijk aan het werk en kon het niet laten om ook de latten achter in de auto te gooien. Ze maakte ons jaloers met heerlijke herfstbeelden.

Wolkendek in het dal

“Vanmorgen zijn we met laaghangende bewolking en mist richting de Kitzsteinhorn gereden. Bij het instappen van Gletscherjet 1 verdwenen de gondels in de mist, maar al snel kwamen we boven de wolken uit en was het strakblauw. Bij het overstappunt naar de Gletscherjet 2 zijn we even in de ligstoelen gaan liggen en hebben we genoten van het prachtige uitzicht en de zon. Bij het uitstappen van Gletscherjet 2 zagen we eindelijk sneeuw en van daaruit hadden we fantastisch uitzicht op het dal, waar een mooi wolkendek in lag.”

Opleidingen en trainingen

Op de gletsjer zijn niet veel ‘gewone’ toeristen te vinden om te skiën. In het voorseizoen vind je op de ‘Kitz’, zoals de gletsjer liefkozend wordt genoemd, voornamelijk skiteams en worden er opleidingen tot skileraar gegeven. Vera: “Na de Gletscherjet 1 en 2 zijn we met de stoeltjeslift verder naar boven gegaan en hebben we de sleeplift gepakt. Naast ons waren er veel racers en skileraren (in wording) aan het skiën. Uiteraard zijn we ook even helemaal naar boven naar de Gipfelwelt en het uitzichtsplatform gegaan. De lucht was strakblauw en de sneeuw was prima. Aan het begin van de middag liep de temperatuur wel echt op, zoals normaal is in de herfst. We hebben de skidag dan ook afgesloten bakkend op het terras.”

Heerlijke beelden

Geniet even mee!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in