Nieuwsalert per mail ontvangen

Foto-update: prachtige dag in de Alpen, vanaf morgen weer sneeuw

Wintersportredacteur

Gisteren was geen beste dag in de Alpen: het waaide hard en veel liften moesten sluiten. Het enige positieve was dat het ook flink sneeuwde. Deze sneeuwval begon maandagochtend en heeft tot laat in de nacht aangehouden. Dit zorgde natuurlijk voor heerlijke verse sneeuw op de pistes vanochtend. Reden genoeg om de eerste lift omhoog te pakken en de eerste sporen te trekken.

Heerlijke foto’s

Collega’s en vrienden die in de Alpen zitten, stuurden onderstaande heerlijke foto’s en we delen ze graag met jullie. Dat is een heel stuk beter dan de storm en regen die we hier in Nederland voor onze kiezen krijgen. Als je deze foto’s ziet, wil je toch meteen in de auto springen en richting Oostenrijk rijden?!

 

Weersvoorspellingen

Vandaag is dus een prachtige dag in de skigebieden. Hier en daar valt nog een paar centimeter sneeuw, maar verder is het vooral heel zonnig. Morgen komt daar een beetje verandering in en donderdag gaat het weer goed los. In de loop van morgen neemt de bewolking toe en daalt de temperatuur. Vervolgens gaat het vanaf donderdag weer sneeuwen, en niet zo’n beetje ook. In de tabel hieronder vind je de verwachte hoeveelheid sneeuwval volgens Bergfex.com. Dit zijn de voorspelde hoeveelheden tot en met vrijdag en het grootste gedeelte hiervan zal donderdag en vrijdag vallen. Er komen dus weer een paar winterse dagen aan!

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis 52
Zillertal Arena 31
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 22
Skicircus Saalbach Hinterglemm 27
Snow Space Salzburg 22
Ischgl 81
Sölden 68
Kitzbühel – Kirchberg 24
Ski Arlberg 86
Kitzsteinhorn 49
Katschberg 16
Frankrijk
Les Trois Vallées 110
Portes du Soleil 76
Espace Killy 135
Les Sybelles 80
Le Grand Domaine 89
La Plagne 125
Zwitserland
Zermatt 151
Verbier 110
Saas-Fee 116
Adelboden 65
Laax 77
Davos 66

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in