Nieuwsalert per mail ontvangen

FOTO-UPDATE: Bouw Palinkopf stoeltjeslift Ischgl

Zoals je wellicht wel hebt meegekregen, wordt de Palinkopf stoeltjeslift in Ischgl vervangen. De lift krijgt een flinke metamorfose waarbij de 4-persoonslift plaatsmaakt voor een 6-persoonslift die van alle gemakken voorzien is. Ischgl is een skigebied dat investeert in de nieuwste technologieën en vandaar ook deze verandering. Deze nieuwe, moderne lift zorgt voor minder lange wachttijden en zorgt ervoor dat Ischgl het moderne imago behoudt. 

Wederom vervanging

In 1973 werd de bouw van de eerste Palinkopf lift voltooid. Deze sleeplift werd na 20 jaar vervangen voor een 4-persoons stoeltjeslift. Ook deze wordt na 20 jaar vervangen voor een 6-persoons stoeltjeslift met onder andere stoelverwarming. De 4-persoons stoeltjeslift krijgt wel een nieuw leven in een Scandinavisch skigebied.

De oude 4-persoons stoeltjeslift wordt dus vervangen voor een ultramoderne 6-persoons stoeltjeslift, de Palinkopf D1. Meerdere wintersporters kunnen worden vervoerd en dit in een snellere tijd. De nieuwe lift wordt voorzien van allerlei luxe gemakken, iets waar Ischgl bekend om staat. Binnen iets minder dan 6 minuten wordt je naar boven gebracht. De ergonomisch vormgegeven zitjes met stoelverwarming brengen wintersporters dus snel van het dalstation naar de top.

Feiten nieuwe Palinkopf stoeltjeslift

Deze nieuwe investering heeft het skigebied circa 12 miljoen euro gekost. Het eindresultaat zal er dan ook wel mogen wezen. De verwarmde, ergonomisch gevormde stoeltjes met bescherming tegen het weer brengen je in mum van tijd vanaf het dalstation vlakbij restaurant Schwarzwand op 2.413 meter hoogte naar het bergstation op 2.853 meter hoogte. Er zijn 89 6-persoons stoeltjes en per uur kunnen hiermee ongeveer 2.800 wintersporters vervoerd worden. De wintersporters hebben nauwelijks last van het geluid of vibratie.

De nieuwe lift is compleet opnieuw ontworpen. De achterkant van de stoelen wordt bekleed met de sterren van de Top of te Mountain concerten. Verder wordt er gebruik gemaakt van het nieuwe kabelbaansysteem ‘D-Line’. Dit systeem brengt 205 vernieuwingen, 31 innovaties en 14 patenten met zich mee. Al met al, de nieuwe lift wordt door middel van de nieuwste technologieën gebouwd.

Foto-update bouw

Hieronder is te zien hoe ver de bouw op dit moment is. Het gaat de goede kant op. Nog een paar maanden en dan stap je erin.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in