Nieuwsalert per mail ontvangen

Föhnstorm onderweg naar Oostenrijk

Wintersportredacteur

In het noorden van Oostenrijk krijgen ze vanmiddag te maken met een zware föhnstorm. Deze wind zorgt niet alleen voor problemen met de liften, maar ook voor hoge temperaturen. Zo worden in sommige dalen temperaturen verwacht van bijna 10 graden boven nul. 

Koud in het zuiden, warm in het noorden

Als we naar de weerkaart van vandaag kijken, zien we dat vooral in de noordelijke helft van Oostenrijk de temperaturen stijgen. Lokaal kan het kwik vanmiddag zelfs oplopen tot bijna 13°C. Daarbij wordt ook nog neerslag verwacht. In het dal voorspellen ze vanmiddag regen en boven de 1.700 meter gaat deze over in sneeuw. Deze hoge temperaturen trekken morgen door naar het oosten van Oostenrijk. Alleen in het zuiden blijven de temperaturen onder de 5°C hangen.

De warme wind en temperaturen houden aan tot en met zaterdag. Zondag is het ook nog warm, maar zal de temperatuur weer langzaam dalen. De sneeuwgrens zal dan dalen tot 900 meter en de wind neemt af. Vanaf maandag voorspellen de weersites weer heerlijk wintersportweer: zonnig met temperaturen rond het vriespunt.

 

Voorbereidingen getroffen

Onze collega’s zitten vandaag in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn voor de opnames van onze webserie 24 UUR IN. Zij gaven al aan dat de liftbedrijven voorbereidingen troffen om liften te sluiten. Nu zijn inderdaad veel liften in het skigebied gesloten. Ook werden in Saalbach skiërs tegengehouden die naar Leogang wilde skiën omdat de kans bestond dat ze niet meer terug konden. Inmiddels is de skiverbinding tussen Saalbach en Leogang gesloten en is het ook niet meer mogelijk om naar Fieberbrunn te skiën.

Nog even nagenieten

Inmiddels is het dus niet echt lekker weer meer in het Skicircus, maar de afgelopen dagen hebben onze collega’s genoten. De zon en strakblauwe lucht leverde mooie plaatjes op. Je vindt ze hieronder in de foto-update van gisteren. Wij genieten nog even na van deze heerlijke foto’s!

Foto-update: genieten in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in