Nieuwsalert per mail ontvangen

Flinke sneeuwdump in aantocht Alpen

De Alpen krijgen in de zeer nabije toekomst weer een winterse tint. Nou ja, een tint is misschien te licht uitgedrukt, want er komt naar alle waarschijnlijkheid een flinke sneeuwdump richting de Alpen. Dus heb je nog zin om sporen te zetten dit seizoen? Uit de laatste jaren is gebleken dat april de perfecte maand is om nog even te genieten van de heerlijke sneeuw. 

De weersomstandigheden waren deze week in veel Oostenrijkse skigebieden heerlijk. Typisch weer dat je normaal gesproken weer doet denken aan de zomer die eraan zit te komen. De temperatuur in de Alpen daalt de komende dagen echter drastisch. Overigens niet alleen in de Alpen, want heel Europa moet weer even een stapje terugdoen. Geen slippers meer, maar haal die skischoenen maar weer uit de kast. 

Vanaf dit weekend gaat de weersverandering plaatsvinden, want vanaf de Noordpool komt er koude lucht richting de Europese bergen. Gedurende het weekend daalt de temperatuur dus flink, evenals de sneeuwgrens die richting de 900 meter daalt. Ondanks dat veel skigebieden alweer gesloten zijn is het uiteraard nog steeds mogelijk om te skien. Waar? Zoals wij afgelopen week al schreven is Ischgl tot 30 mei geopend en daarnaast zijn er nog talloze mogelijkheden op de gletsjers van Oostenrijk. Ga voor heerlijke pistes bijvoorbeeld naar Hintertux, Kitzsteinhorn (Kaprun), Kaunertaler ggletsjer, Pitztaler Gletjser, Stubaier gletjser of Mölltaler gletsjer.

Ook in Frankrijk en Zwitserland zijn er nog veel mogelijkheden. Zo kun je voorlopig nog skiën in Val Thorens waar zij het seizoen sluiten met het bekende Dutchweek evenement. Daarnaast zijn Chamonix, Les 2 Apes, Espace Killy en La Clusaz geopend.

BOEKEN BOEKEN BOEKEN dus! Doe het uiteraard wel veilig, want lawines kennen geen zomerstop, zo bleek onlangs maar weer toen freeride kampioene Estelle Balet ons verliet.

Bronnen:

  • Atout France
  • Wintersportweerman.nl
  • Snowplaza.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in