Nieuwsalert per mail ontvangen

Flinke investeringen en werkzaamheden voor Hochwurzen

hochwurzen

De afgelopen dagen viel het startschot voor een groot investeringsprogramma in Hochwurzen. De komende maanden wordt er onder andere flink gewerkt aan nieuwe kunstsneeuwinstallaties en een wateropslag.

Modernisering

De afgelopen jaren heeft het skigebied van Hochwurzen een flinke inhaalslag gemaakt als het gaat om modernisering. Voornamelijk de nieuwe 10-persoonsgondel die in het seizoen 2013/2014 voor het eerst in gebruik genomen werd was een duidelijke verbetering voor het skigebied. Het gebied blijft echter investeren.

Hightech sneeuwinstallaties

Deze zomer wordt de kunstmatige sneeuwproductie van Hochwurzen aangepakt. Op veel plekken wordt die helemaal vernieuwd en ook op plekken waar nog geen kunstsneeuw geproduceerd kon worden kan dat binnenkort wel. Het grootste onderdeel van het kunstsneeuwproject is de nieuw te bouwen wateropslag met een volume van wel 80.000 m3 die ook met de wateropslagen Alpenhof en Braunhof verbonden worden. Daarnaast bestaat een groot deel van de werkzaamheden uit de aanleg van 6 kilometer aan extra waterleidingen.

De komende winter moeten de kunstsneeuwinstallaties binnen 70 uur een basissneeuwlaag in het skigebied kunnen neerleggen als de temperatuur laag genoeg is. Van natuursneeuw is men dan niet meer afhankelijk. CEO van de Planai, Georg Bliem, vertelt: “Het mooie aan dit project is dat de 7 kilometer lange rodelbaan sterk zal profiteren van de sneeuwinstallaties.”

Andere investeringen

Naast de nieuwe kunstsneeuwproductie wordt er volgend seizoen ook een nieuw funslope geopend in het gebied. Vanaf het dalstation van de Gipfelbahn tot de Obertalbahn wordt een piste ‘versierd’ met tunnels, scherpe bochten en vele andere verrassingen, waar jong en oud een bijzondere ski-ervaring beleven.

Verder investeert de Planai ondernemingsgroep in besneeuwingssystemen op de verbindingswegen in het Planai skigebied. Op de Dachstein wordt daarnaast nog begonnen aan de bouw van een nieuwe garage voor pistenbully’s en in Schladming West wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe busgarage.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in