Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Flinke investering in Gstaad: liften, sneeuwkanonnen en parkeerplaatsen

Ski Gstaad

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

Er zijn vele toekomstplannen voor het skigebied Gstaad in Zwitserland. De grootste veranderingen zullen plaatsvinden in het gebied Saanenmöser-Schönried. Zo komt er bijvoorbeeld een nieuwe lift met middenstation die helemaal de Hornbergkessel omhoog gaat. Onder aan de lift komt een grote parkeergarage en in het hele gebied komen er nieuwe sneeuwkanonnen. Wil je meer weten over deze investering? Lees dan verder!

Nieuwe liften in skigebied Gstaad

In het gebied Saanenmöser-Schönried, dat deel uitmaakt van het omvangrijke Zwitserse skigebied Gstaad, komt een nieuwe lift met middenstation vanuit Schönried naar de Hornbergkessel. Het dalstation wordt volledig vernieuwd. De moderne tweesectie-baan zal de ritten zowel in de winter als in de zomer versnellen. Boven op de Hornberg zijn vele verbindingen met andere gebieden van Gstaad. Deze nieuwe lift zal daarom echt een toevoeging zijn voor het skigebied.

Daarnaast komt er een nieuwe stoeltjeslift van Saanewald naar de Hornfluh. Hiermee wordt het gebied nog een stukje uitgebreid. Bovendien is op de Rellerli in de toekomst een nieuwe gondel gepland. Veel nieuwe ontwikkelingen voor het skigebied Gstaad staan de komende twee jaar op de planning, dus!

500 nieuwe parkeerplaatsen

Bij de nieuwe lift vanuit Schönried naar de Hornbergkessel wordt naast een geheel nieuw dalstation, ook een parkeerruimte gebouwd. Deze garage zal de moeilijke parkeersituatie in Schönried oplossen. Er zal plaats zijn voor maar liefst 500 auto’s in de nieuwe parkeergarage.

Nieuwe sneeuwkanonnen en stuwmeer

Om het skiseizoen voor Gstaad langer te maken is er ook een investering gedaan in het vergroten van het stuwmeer op de Hornberg. Dit is nodig zodat alle nieuwe sneeuwkanonnen in de herfst aangedreven kunnen worden. De Algemeen Directeur van het skigebied Gstaad vertelt dat ze in het gebied zo goed en efficiënt mogelijk willen omgaan met de kanonnen. Zodra de temperaturen in het gebied laag genoeg zijn gaan ze beginnen met het besneeuwen. Daarna worden de sneeuwkanonnen uitgezet en verzorgd. Hoewel Gstaad tot behoorlijke hoogte reikt, kun je hierdoor in de toekomst nog eerder de pistes op én genieten van (meer) sneeuwzekerheid!

Zomervakantie in Gstaad

Het stuwmeer is ook een aanwinst voor Gstaad in de zomer. Dit is namelijk een steeds belangrijker seizoen voor dit gebied. Sinds 2019 zijn er namelijk plannen om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor zomertoeristen. Ook daarin zijn ze flink aan het investeren. Gstaad is hiermee het hele jaar rond een mooie vakantiebestemming voor bergliefhebbers.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in