Nieuwsalert per mail ontvangen

Flinke daling aantal Russische toeristen in Tirol

Aan het begin van januari gaf skigebied Ischgl aan geen afname te zien in het aantal Russische toeristen in het skigebied. Toch is nu gebleken dat de skigebieden in Tirol een flinke afname zien in het aantal Russische toeristen dit seizoen. De devaluatie van de roebel en de EU-sancties zorgen er voor dat het voor Russen erg duur is om richting de Europese skigebieden te vertrekken. 

Het stimuleren van het aantal Russische toeristen door gerichte marketingcampagnes heeft niet gewerkt, want in december zijn er 25,7% minder overnachtingen geboekt en zijn er 29% minder Russen aangekomen in Tirol. De autoriteiten geven dan ook als oorzaak de devaluatie van de roebel.

Vooral de Russische doelgroep met een gemiddeld inkomen haken dit jaar af. De marketing afdeling van Tirol voorzag deze ontwikkeling al en zette grote online campagnes in om deze doelgroep aan te spreken. Januari is de populairste maand voor Russen om richting de Alpen te vertrekken. Deskundigen voorspellen dat ook deze maand gaat tegenvallen. “Tegen een zwakke roebel kunnen zelfs de beste reclame campagnes niets doen”, aldus de deskundigen.

Bron: ORF

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in