Nieuwsalert per mail ontvangen

Fin overleeft lawine in Brunnalm niet

LawineTwee Finse snowboarders werden vandaag in skigebied Brunnalm in St. Jakob in Defereggen door een lawine gegrepen. De wintersporters waren onderweg buiten de gezekerde piste. Al een tijd geldt in het gebied lawinegevaar drie, maar desondanks verliet een Finse snowboardgroep de veilige pistes, wat één van de vrienden met de dood moest bekopen. 

Het weer was perfect met een goede laag nieuwe sneeuw, waardoor de snowboarders zich hebben laten verlokken om de vrije skiruimte in te gaan. Kort na 13.00 uur trapte één van de Finnen een lawine los die de twee snowboarders 200 meter mee naar beneden sleurde. De overleden snowboarder bleef weliswaar boven de lawine in Brunnalm liggen, maar zijn verwondingen waar zo ernstig dat de reddingswerkers hem niet konden helpen. De arts, die per helikopter snel aanwezig was, heeft nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

De afgelopen dagen regent het berichten over lawineongelukken. Ook kwam er vandaag een Nederlander in een lawine vast te zitten, maar die kwam met de schrik en een kapotte knie vrij.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in