Nieuwsalert per mail ontvangen

Fileprobleem Zillertal binnenkort opgelost?

Elke winter weer is het raak in het Zillertal. Vooral op de zaterdagen staat de hoofdroute het dal in – de B169 – muurvast. Daar moet een einde aan komen, want niemand zit te wachten op file. De toeristen niet, maar ook de inwoners niet. Het lijkt erop dat er een oplossing gaat komen!

Fügen is de boosdoener

Waar het voornamelijk spaak loopt is in Fügen. De verkeerssituatie daar levert lange files op, tot ergernis van de automobilisten. De B169 loopt op het moment direct langs Fügen en telt meerdere afslagen. Doordat automobilisten afslaan moet er regelmatig op de rem getrapt worden en dat levert op drukke tijden files op. De huidige situatie zie je hieronder. Een omleiding langs Fügen moet de oplossing geven.

Nieuwe situatie

In de nieuwe situatie moet een tunnel langs Fügen voor een flinke ontlasting van de huidige B169 gaan zorgen. Op dit moment rijden er dagelijks gemiddeld 23.000 voertuigen over de weg. Binnenkort moeten dat er 15.000 per dag minder worden. De huidige B169 blijft dan ook bestaan, maar is dan alleen interessant voor mensen die ook daadwerkelijk naar Fügen moeten. De automobilisten die verder willen rijden naar bijvoorbeeld Zell am Ziller, Mayrhofen en Gerlos maken gebruik van de nieuwe weg. Een foto- en videoimpressie van de nieuwe situatie vind je hieronder.

De nieuwe situatie vanaf de zijkant. Aan deze kant de huidige B169, daarnaast de nieuwe weg.

Bovenaanzicht van de geplande tunnel met aan de rechterkant de huidige B169.

Video-animatie

Niet iedereen even blij met oplossing fileprobleem Zillertal

De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren, dat gebeurt waarschijnlijk op 7 juni. Niet alle partijen zijn overigens even blij met dit plan. Er zijn eerder ook andere plannen gemaakt, die vooral voor grondbezitters en bedrijven beter uitkwamen. Deze hierboven gepresenteerde oplossing voor het probleem zou echter de meest efficiënte zijn en dit is dan ook de oplossing waaraan de staat wil meebetalen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in