Nieuwsalert per mail ontvangen

Felix Neureuther wint in Bormio

Felix Neureuther World CupFelix Neureuther heeft met de slalom overwinning vandaag in Bormio zijn vader Christian evenaart. Hiermee heeft hij zijn 6e wereldbekerwedstrijd overwinning gepakt en mocht hij plaatsnemen op de hoogste podiumplek. In de eerste run was Neureuther 0,01 langzamer dan zijn concurrent Hirscher, maar wist dit in de tweede run goed te maken met een 0,04 seconden snellere tijd. De derde plek werd ingenomen door Manfred Mölgg.

http://youtu.be/x4Sy5cewLgU

Het was een wedstrijd waar het ging om honderdste van seconden. Een wedstrijd waarin het eindresultaat bepaald werd door de laatste twee skiers van de tweede run. Tijdens de eerste run scheelde het o,01 seconden tussen Neureuther en Hirscher, waardoor de camera’s met spanning gericht was op het duo.

Uiteindelijk kon Neureuther plaatsnemen naast zijn vader die ook in totaal 6 wereldbeker overwinningen heeft gepakt in zijn carriere. Met een verschil van 0,04 seconden ten opzichte van Hirscher pakt Neureuther een geweldige overwinning in Bormio. “Het was een lastig einde van 2013 voor mij met veel kleine blessures. Ik kan het jaar dan ook niet beter beginnen, dan met deze prachtige overwinning” aldus Neureuther.

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in