Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Familievriendelijk skigebied Serfaus-Fiss-Ladis morgen geopend

Wintersportredacteur

Aanstaande vrijdag opent Serfaus-Fiss-Ladis het winterseizoen met de ‘Snow Festival Opening Party’. Al sinds september is het mogelijk om in deze regio te skiën. De Kaunertaler Gletscher was namelijk al open. St. Anton en Ischgl opende ook al eerder het winterseizoen met een groot concert van wereldsterren. Serfaus-Fiss-Ladis pakt het iets kleiner aan. Het skigebied nodigt iedereen uit voor de ‘Snow Festival Opening Party’. Dit festival wordt verzorgd door Radio SR1 Europawelle.

Familievriendelijke investeringen

In tegenstelling tot andere skigebieden heeft Serfaus-Fiss-Ladis niet geïnvesteerd in nieuwe liften en pistes. Zij hebben juist geïnvesteerd in de familievriendelijke voorzieningen. Het kinderskigebied ‘Bertas Kinderland’ heeft een dubbele transportband met sprookjesachtige stations gekregen. In totaal telt het gebied nu twaalf transportbanden. De nieuwe wandelpaden voorzien het stijgende aantal winterwandelaars in hun behoeften.

 

Sneeuwvoorziening

De afgelopen koude dagen zijn goed gebruikt voor de besneeuwing van het gebied. In het skigebied dat 68 liftvoorzieningen kent, hebben de meeste pistes een witte laag kunstsneeuw gekregen. Zelfs de dalafdalingen zijn wit gekleurd. Daarnaast is er tot bijna een halve meter natuurlijke sneeuw gevallen in het Masnergebied. Naar verwachting is zo’n 80 kilometer aan pistes open op de eerste ski-dag. Dit houdt in dat 80 procent van de liften geopend is. Na de recente stijging van de temperatuur, verwacht men voor het weekend weer lage temperaturen. Dan kan de rest van het gebied voorzien worden van kunstsneeuw. De afgelopen tien jaar kon de regio qua bezoekers steeds iets groeien. Alleen de afgelopen zomer was er een kleine daling in het bezoekersaantal. In 2017 telde Serfaus-Fiss-Ladis meer dan 2,4 miljoen overnachtingen.

Dorfbahn

Momenteel is het grootste bouwproject in de regio de modernisering van de Dorfbahn in Serfaus. Dit driejarige project kost in totaal zo’n 25 miljoen euro. Inmiddels zijn twee van de drie etappes voltooid. Afgelopen jaar zijn de betrokken stations toegankelijk gemaakt. In 2019 staat het vervangen van de kabel en cabines op de planning.

KOMENDE WEEK NAAR SERFAUS: Vanaf 545 euro p.p. inclusief skipas en halfpension

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in