Nieuwsalert per mail ontvangen

Fabrikant roept 8.000 skihelmen terug

Heb jij afgelopen seizoen een nieuwe skihelm gekocht? Kijk dan even goed in de kast of deze niet van het merk Smith is. Deze helmen worden namelijk teruggeroepen vanwege een probleem met de sluiting. De helm zou mogelijk hoofdletsel kunnen veroorzaken. 

Terugroepactie

De teugroepactie is in gang gezet, omdat de helmen niet veiligheid bieden die ze zouden moeten bieden. De sluiting van de helm kan namelijk losraken, waardoor er kans op hoofdletsel ontstaat. Er zijn wereldwijd ongeveer 8.000 van deze helmen verkocht, dus kijk even goed in de kast en waarschuw ook andere mensen die mogelijk deze helm bezitten.

De helm:

  • Quantum ski en snowboard helmen
  • Verkocht tussen oktober 2016 en juli 2017 voor ongeveer $300
  • Verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL
  • Verkrijgbaar in mat zwart, mat wit, mat rood, mat blauw, mat olijf groen, mat licht groen en mat grijs
  • In de helm zit een etiket met de naam Smith Quantum en de productiedatum erop

Wat moet je doen als je deze helm bezit?

Als je deze helm bezit moet je deze niet meer gebruiken. Verder kun je contact opnemen met Smith. Dit kan je doen door een mail te sturen naar [email protected] Ook kan je op hun website terecht www.smithoptics.com. Daar kun je onderaan de pagina klikken op de link naar de terugroepactie. Dan kun je de helm gratis opsturen naar Smith en wordt hij gratis gerepareerd.

Meer terugroepacties

Smith is niet de enige die te maken heeft met een fout in het materiaal. Eerder werd al bekend dat skimerk Arc’teryx een terugroepactie heeft op skischoenen. Met deze schoenen had je namelijk verhoogd risico op vallen, als er door de productiefout schade .

Skischoenfabrikant roept 4.400 skischoenen terug

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in