Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Extreem warm morgen, maar daarna…

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Alpen staan op dit moment in het teken van warmte. Dat was gisteravond duidelijk te merken toen er een neerslagfront over de skigebieden trok. Regenbuien veranderden de pistes in waterige glijbanen en de grote plassen in de dorpsstraten maakten een wandeling maken niet ideaal. De grote vraag die dan ook gesteld wordt is wanneer het weer gaat sneeuwen in de Alpen.

De weersomstandigheden zijn erg veranderlijk op dit moment. Zo hebben we twee weken geleden te maken gehad met Siberische temperaturen, vorige week stond in het teken van veel zonnestralen en deze week zijn we begonnen met neerslag. Gelukkig heeft het zondag de hele dag gesneeuwd waarvan de hogergelegen skigebieden hebben kunnen profiteren. Een heerlijke verse sneeuwlaag hadden de pistes veranderd in een groot poedersneeuw paradijs. 

De skigebieden wachten nu in spanning af wanneer de warmte weer plaats gaat maken voor kou. Jammer genoeg hebben we nog even te maken met zachte omstandigheden. Morgen kan de temperatuur helemaal oplopen. Sommige skigebieden moeten rekening gaan houden met +10 graden.  

Gelukkig is het nu in de meeste skigebieden in de Alpen droog en kunnen de pistes weer even op krachten komen. Toch moet er gezegd worden dat ondanks de regen de pistes zich redelijk gehouden hebben. Er ligt geen sneeuw meer op de bomen, maar daar gaat de komende weken gewoon weer verandering in komen, want er is verandering op komst. 

Vanaf woensdag komt er namelijk een koufront richting de Alpen. Het verschil tussen dinsdag en woensdag gaat dan ook groot worden. Voor sommige skigebieden wordt er weer sneeuwval voorspeld, waarna de warme periode snel is vergeten. Nog even op de blaren zitten, maar daarna is Koning Winter weer terug.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in