Nieuwsalert per mail ontvangen

Extreem koude temperaturen in de Alpen

Wintersportredacteur

Het zijn de laatste dagen van februari en het is ijskoud. De Russische kou heeft gisteren de Alpen bereikt. De temperatuur daalde vannacht met het uur en de kou heeft dan ook zijn toppunt bereikt. Vandaag zal het in combinatie met de wind tevens ontzettend fris aanvoelen op de pistes.

Er werden in Zuid-Tirol temperaturen van -23 graden en lager gemeten gisteren en vannacht. Dit komt mede doordat de wind die vanuit het westen kwam. Ook vandaag is het allesbehalve warm.

Komende dagen nog meer kou

Gisteren was het al koud op de pistes, maar men verwacht dat het vandaag nog frisser gaat aanvoelen door de wind. Bereid je dus goed voor en kleed jezelf warm aan. Zo voorkom je onderkoeling, iets dat met zulke temperaturen al snel op de loer ligt. Donderdag zal de temperatuur weer stijgen.

 

Italië in rep en roer

Italië heeft tevens last gehad van de extreme kou. Er gebeurde afgelopen dagen dan ook het een en ander. Zo werd Rome voor het eerst in zes jaar bedekt met een klein laagje sneeuw en waren scholen, parken en bezienswaardigheden gesloten. Daarnaast was er op enkele plekken een rijverbod en werden er storingen gemeld bij het openbaar vervoer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in