Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Extra skileraren gezocht voor februari

© Snowlife

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Heb jij begin 2024 nog niet zoveel plannen en wil je wel graag in de sneeuw zijn? Dan is het nu een mooi moment om skileraar te worden. Skilerarenopleider Snowlife geeft namelijk aan dat skischolen vanwege de goede boekingen in februari extra leraren zoeken.

Goede start van het seizoen

Elk jaar opnieuw heerst er in februari topdrukte in de skischolen. Tijdens de vakantieweken krijgen vele duizenden kinderen skiles en daarvoor zijn ook heel veel skileraren nodig. Met name in Oostenrijk worden veel Nederlandse leraren gevraagd. Monique van Snowlife vertelt: “Veel skischolen in Oostenrijk zijn voor februari nog volop op zoek naar skileraren. Dit jaar was de start van het seizoen erg sneeuwrijk en dat zal vast hebben meegeholpen aan de boekingen bij de skischolen.”

Skileraren met opleiding

Waar skischolen vroeger nog weleens een oogje dichtknepen in de februarivakanties als het ging om de opleiding van skileraren, zijn de skischolen nu wel echt op zoek naar skileraren die een opleiding tot skileraar hebben gevolgd. Om les te kunnen geven aan beginnende tot lichtgevorderde skiërs, volstaat een Anwärter-opleiding. Die is in een kleine twee weken te halen en met het diploma op zak kun je in de skischool aan de slag. Daarna kun je het vak van skileraar verder onder de knie krijgen door te trainen met andere leraren en vervolgopleidingen te volgen.

Tijdens de opleidingen leren de skileraren in wording natuurlijk zelf beter skiën, maar wordt ze voornamelijk geleerd hoe ze anderen het beste kunnen leren skiën.

Last-minute opleidingen

“Om last-minute extra skileraren op te leiden voor de februariweken, staan er in januari nog opleidingen tot Anwärter-skileraar gepland”, vertelt Monique. Cursisten die de opleiding gevolgd hebben, kunnen dus direct door naar de skischool om in februari met nieuw elan skiles te geven. Monique: “We hebben nog twee opleidingen die in januari starten. De ene start op 15 januari in Zell am See (Salzburgerland) en de tweede op 16 januari in Alpbach (Tirol).”

De opleidingen tot skileraar zijn niet alleen leerzaam, maar ook nog eens erg leuk.

Geef jij komende februari skiles?

Dus, wil je skiles geven komende februari en heb je nog tijd voor een opleiding? Overweeg dat dan serieus. En heb je al een opleiding op zak? Ook dan zitten veel skischolen nog met smart op je aanmelding te wachten. Succes en veel plezier als je dit mooie beroep binnenkort weer gaat uitoefenen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in