Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Extra maatregelen op de weg in Oostenrijk in verband met sneeuwval

Met winterbanden onder de auto rijden in de sneeuw

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De wegendienst ASFINAG bereidt zich voor op een winters avondje in Oostenrijk. Vanavond staat er weer sneeuwval op de planning en omdat veel mensen al op zomerbanden rijden, kunnen er problemen ontstaan. Ze waarschuwen alle automobilisten en zetten extra medewerkers in.

Winterse omstandigheden eind april

Op dit moment is het behoorlijk winters in onder andere Oostenrijk. De temperatuur is afgelopen week gedaald en er is veel sneeuw gevallen. Ook deze week blijft het maar sneeuwen, totdat vrijdag de temperaturen weer stijgen. Voordat het lenteweer aanbreekt, is het eerst nog even flink winters en daar bereidt de ASFINAG (Oostenrijkse ANWB) zich op voor.

Vanaf vanavond veel sneeuwval

De ASFINAG meldt dat er vanaf vanavond tot dinsdagavond nog eens flinke sneeuwval is voorspeld. Waar deze hoeveelheden precies gaan vallen is nog niet duidelijk. Maar, de ASFINAG bereid zich alvast op eventuele noodgevallen voor. Er wordt vanuit gegaan dat er weer zo’n 30 centimeter gaat vallen.

Extra medewerkers in dienst

Hoewel de winterperiode eigelijk al afgesloten is in veel gebieden zet de ASFINAG nog eens met volle capaciteit in. Er zijn zo’n 120 medewerkers in dienst en er wordt gebruik gemaakt van 42 sneeuwschuivers.

Zomerbanden met winterse omstandigheden

Zorgen van de wegendienst zijn er vooral omdat veel mensen inmiddels niet meer op winterbanden, maar op zomerbanden rijden. De weersomstandigheden zijn voor deze banden momenteel niet veilig. Doordat de temperaturen de afgelopen weken ook al flink zijn gestegen hebben veel automobilisten echter al gewisseld naar de zomerse modellen. Heb je je banden al gewisseld en bevind je je momenteel in een wintersportgebied? Een oproep van de ASFINAG: pas je snelheid aan aan de omstandigheden en maak geen onnodige ritten met de auto. Dit geldt vooral in de hogergelegen regio’s.

De winterbandenplicht in Oostenrijk geldt elk jaar tot 15 april ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in