Gourmet Skisafari Alta Badia

01 dec 2024

Alta Badia, Italië

Een event dat draait om heerlijk eten en wintersport? Dan moet je in Alta Badia zijn voor de Gourmet Skisafari. Je kunt tijdens het event skiën van hut naar hut en van Michelin chef naar Michelin chef! In verschillende hutten worden de lekkerste gerechten klaargemaakt om te proeven.

Wat je kunt verwachten van Gourmet Skisafari Alta Badia?

Met dit evenement wordt het begin van de winter gevierd in Alta Badia. In verschillende skihutten bereiden Michelinsterren chefs de lekkerste gerechten. Skiërs krijgen de kans om van hut naar hut te skiën en allerlei gerechten met lokale ingrediënten te proeven. Dit evenement wordt dit jaar niet voor het eerst gehouden in Alta Badia, de afgelopen jaren was de Gourmet skisafari ook al een groot succes.

Data & tijden

In 2024 is dit event in Alta Badia op vanaf begin december.

Wintersport in Alta Badia

Alta Badia ligt in het midden van de Dolomieten, in Südtirol. Het skigebied maakt deel uit van Dolomiti Superski, een regio met meer dan 1200 kilometer aan pistes. In deze gehele skiregio kun je wintersporten met één en dezelfde skipas. Alta Badia is een skigebied met 130 km aan pistes tot 2778 meter hoogte. Hier kun je je wintersport perfect combineren met heerlijk eten en wijn. 

Naar Gourmet Skisafari

Reizen naar Alta Badia

Alta Badia ligt in het noorden van Italië en een reis naar deze plek is ongeveer 1025 kilometer vanaf Utrecht. Met de auto doe je hier ongeveer 11 en een half uur over, zonder vertraging. Je doorkruist Duitsland en Oostenrijk om in de Italiaanse Alpen te komen, hiervoor heb je een vignet Oostenrijk nodig.

Liever met het vliegtuig? Bolzano is het vliegveld dat het meest handig ligt om in Alta Badia te komen. Vanaf het vliegveld is het nog eens anderhalf uur met de auto om het skigebied te bereiken. Dit kun je met een huurauto, taxi, transfer of met het openbaar vervoer doen. Je kunt ook direct vanuit Nederland met de trein naar Alta Badia. Hier doe je tussen de 16 en 18 uur over. Via München en Innsbruck kom je uiteindelijk bij het treinstation Corvara aan, vlakbij Alta Badia.

Verblijven in Alta Badia

› Verblijf in Dolomiti Superski via Summit Travel vanaf € 352,- per persoon in winter 2023/2024
› Meerdere accommodaties beschikbaar via Sunweb in het Italiaanse skigebied
› Aantrekkelijke accommodatie rondom Alta Badia via Snowtrex

Terug naar Overzicht

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in