BERGFESTival Saalbach

08 dec 2023

Saalbach, Oostenrijk

Een uniek decor en geweldige bands te midden van 270 kilometer aan pistes, dat is precies waar je aantoe bent tijdens het jaarlijkse event BERGFESTival in Saalbach. Dit grote evenement in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is er eentje voor op je bucketlist!

Wat je kunt verwachten van BERGFESTival Saalbach?

De bergen roepen! BERGFESTival is een groot festival bij de Kohlmaisbahn in Saalbach. Elk jaar zijn er unieke headliners. De aankondiging voor het event in 2023 is al gedaan, deze winter komt de band SDF uit Berlijn optreden op het podium in Saalbach. Van punk tot ballads je zult het allemaal voorbij horen komen tijdens dit festival.

Data & tijden

In de winter 2023/2024 vindt dit event plaats op 8 en 9 december 2023. Kaartjes kunnen al geboekt worden via de website van het event!

Wintersport in Saalbach

Saalbach is een ontzettend bekende wintersportbestemming bij Nederlanders. Het dorp ligt in het grote skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Dit is een skigebied met 270 km aan pistes en veel mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Saalbach staat bekend om het autovrije centrum en de après-ski die elke middag flink op gang komt in de winter. Daarnaast zijn er in Saalbach veel accommodaties aan de piste te vinden. Ook bruist het er van de restaurants, knusse pensions en sportwinkels.

Naar BERGFESTival

Reizen naar Saalbach

Met de auto ben je ongeveer 10 tot 11 uur bezig om in Saalbach te komen. Vanaf Utrecht is het zo’n 980 kilometer rijden naar het wintersportdorp. Om er te komen kun je rijden via de A3, langs Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en München richting Saalbach! Een andere optie is via de A3 en A8 of A61 en A8. Let wel op dat je een vignet nodig hebt op de Oostenrijkse snelwegen!

De dichtstbijzijnde luchthaven bij Saalbach is Salzburg. Vanaf Amsterdam duurt de vlucht hiernaartoe ongeveer anderhalf uur. Zo lang heb je ook nog eens nodig om van Salzburg naar Saalbach te komen. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een wintersport met de trein. Het dichtstbijzijnde treinstation is Maishofen-Saalbach. Je kunt eventueel kiezen voor de nieuwe nachttreinverbinding van de ÖBB Nightjet. Deze trein rijdt vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem rechtstreeks naar Tirol. Je moet wel nog een keer overstappen om bij Maishofen-Saalbach te komen.

Verblijven in Saalbach

› Meerdere accommodaties en arrangementen in Saalbach via Summit Travel
› Boek een wintersport naar Saalbach met Snowtrex
› Vanaf € 539,- boek een vakantie naar Saalbach met Sunweb

Andere events in het Skicircus

› Dutchweek
Kick-Off Dutchweek
Asitz Music Night Leogang
Rave on Snow

Terug naar Overzicht

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in