Nieuwsalert per mail ontvangen

Europa’s langste borstelbaan geopend in Servië

Wintersportredacteur

In Kopaonik, Servië, is de langste borstelbaan van Europa officieel geopend. Dit maakt van Kopaonik ook meteen het grootste skigebied in Servië. Deze borstelbaan is vanaf nu 365 dagen per jaar geopend, waardoor je hier ook lekker kunt wintersporten als er geen sneeuw ligt. Perfect voor de fanatieke wintersporters!

Kopaonik, Servië

Het skigebied van Kopaonik ligt middenin Servië op 1.057 meter. Het hoogste punt ligt op 2.017 meter. In totaal heeft het gebied ongeveer 55 kilometer aan pistes, waarvan ruim 30 km blauwe pistes. Het winterseizoen loopt hier, net als in veel gebieden in de Alpen, van begin december tot begin april. Tot deze week, want vanaf nu kun je hier 365 dagen per jaar skiën!

Borstelbaan Kopaonik

De borstelbaan in Kopaonik is de langste baan van heel Europa. Met een lengte van 800 meter en een hoogteverschil van 116 meter kun je je vast wel voorstellen dat er maar weinig andere banen zoals deze zijn. Deze ‘piste’ is geschikt voor beginners, maar ook experts kunnen zich hier prima een dagje vermaken. Oh en geen zorgen, want je hoeft niet naar boven te lopen. Er is namelijk een stoeltjeslift die je naar boven brengt! In onderstaande video kun je zien hoe de baan eruitziet.

De zomer komt eraan

Over het algemeen zijn de meeste wintersporters aan het eind van het seizoen blij dat de zomer eraan komt. Even niet meer de hele dag in die ongemakkelijke skischoenen staan, maar gewoon lekker op je slippers lopen. Toch geldt dat niet voor iedereen. Er is altijd een groepje fanatieke wintersporters voor wie het winterseizoen niet lang genoeg kan duren. Deze groep kan nu dus ook terecht in Servië, op de langste borstelbaan van Europa. Daarnaast kunnen ze de komende weken nog terecht in een aantal skigebieden in de Alpen. Ga jij nog een paar dagen of mag het van jou wel alvast zomer worden?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in