Nieuwsalert per mail ontvangen

Es geht wieder loss!

We hebben er weer een tijd op moeten wachten, maar de skiliften gaan weer draaien en de pistes worden opengesteld voor de sportievelingen. Er ligt geweldig mooie stuifsneeuw en voor morgen wordt er nog eens 50 cm verwacht. Heerlijk!!

Na een herfstslaap van 2 maanden bereid de bevolking zich weer voor op het wintersport(toeristen)seizoen. De winkels liggen vol met de nieuwste, mooiste, grootste ski- attributen, de gadgets liggen ongeduldig op je te wachten in de schappen en de verkopers staan er weer fris en fruitig bij!

In het skigebied zelf worden de laatste poppetjes op de juiste plek gezet en zijn er nog enkele jobs te vergeven. Het lag in de planning, dat het Nassfeld per 1 december zou gaan starten, maar door de kou -14 graden in het dal!!!!!! en de overvloedige sneeuwval, is besloten om iets later open te gaan zodat de ski-ondergrond in de best mogelijke conditie is. De medewerkers vinden het zelf niet zo een probleem, want om met deze temperaturen te wachten bij de lift is niet echt aangenaam.

Heel Oostenrijk begint wat later; soms zijn er 4 of 5 liften open van een totaal van 30 in een ski-gebied. Over een kleine 3 weken begint het seizoen en zoals het er nu uit ziet, met fantastische sneeuw! De beste sneeuwkwaliteit ligt momenteel in Karinthie, maar in Tirol zijn -zeker in de hoge gebieden- ook goede mogelijkheden.

Dit weekend maar eerst Nicolo und Krampus vieren, een soort Sinterklaas maar dan vergezeld door een duivel (compleet met hoorntjes) ipv Zwarte Piet. Deuren goed gesloten houden, want ze lopen langs de deuren om te kijken welke deur niet op slot is en komen dan de woonkamer in. De door familie- en vrienden toegestuurde pepernoten vinden overigens goed hun weg in Oostenrijk; kinderen vinden het erg lekker en ook volwassenen smaakt het goed. Wie weet nog eens een leuk idee om pepernoten te gaan importeren.

Bis Bald,

www.daskleineparadies.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in