Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ellmau: wandelen met lama’s en 4 andere bijzondere winteractiviteiten

© Mathäus Gartner

Wintersportredacteur

Wil je een unieke wintersport? Plan dan een vakantie in Ellmau met een van de vele bijzondere winteractiviteiten die je in dit dorp kunt doen. Dit zijn activiteiten die je niet zomaar nog eens zult ervaren tijdens een vakantie in Oostenrijk. Heb je bijvoorbeeld al eens met lama’s gewandeld of een sneeuwschoenwandeling gemaakt? Je leest alles over deze winteractiviteiten en nog meer over Ellmau in dit blog.

Winteractiviteiten in Ellmau

Ellmau ligt aan de voet van de Wilder Kaiser in Tirol, Oostenrijk. Maar wat is er nu zo bijzonder aan Ellmau? En waarom is dit dorp zo bekend bij Nederlanders? Dit komt misschien wel door het ontzettend gezellige en traditionele centrum van Ellmau. Het dorp heeft karakter en daarnaast sta je binnen mum van tijd vanuit het dorp op de pistes van de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. Het dorp is hierdoor erg veelzijdig en in trek bij families. Ook zijn er enkele unieke winteractiviteiten in Ellmau die het dorp bijzonder maken. Deze lichten we voor je uit.

Wandelen met lama’s

Ja, je leest het goed! Je kunt in Ellmau wandelen met lama’s na een dag wintersporten. Elke dinsdag tussen 7 en 28 januari 2023 staat deze bijzondere winteractiviteit in Ellmau op de planning. De winterwandeling wordt georganiseerd door een familie die in totaal dertig lama’s bezit. Iedereen mag een lama kiezen en daarmee maak je een wandeling door de prachtige omgeving van de Wilder Kaiser.

Aan een lamawandeling kunnen minimaal vier personen en maximaal tien personen deelnemen. De wandeling duurt ongeveer twee uur en begint doorgaans om 14.00 uur. Benieuwd geworden? Voor alle details kun je kijken op de website van de Wilder Kaiser.

Weihnachtsmarkt in Ellmau

Een van de allerleukste dingen aan Oostenrijk met Kerst zijn de ‘Weihnachtsmarkten’, de kerstmarkten. Vaak hebben deze evenementen een ontzettend gezellige sfeer, zijn er leuke spulletjes en is er heerlijk eten. Wil je zo’n kerstmarkt in het echt meemaken? Dat kan in de winter in Ellmau. De meest bekende kerstmarkt is Ellmi’s magische bergadvent op de Hartkaiser. Op deze kerstmarkt kun je je goed vermaken met allerlei kraampjes, zelfgemaakte producten, glühwein, een leuke wandelroute en het prachtige uitzicht op Ellmau. Deze kerstmarkt is geopend van 2 tot 17 december 2022, elke vrijdag en zaterdag van de late middag tot 22.00 uur. Daarnaast ook op donderdag 8 december 2022.

Een andere bijzondere kerstmarkt is op 27 november 2022 in het Heimatmuseum in Ellmau. Deze kerstmarkt is voornamelijk traditioneel ingestoken en je kunt echt zien hoe Ellmau vroeger was. Voor deze bijzondere winteractiviteit in Ellmau hoef je geen entree te betalen.

Regionale producten: marktplatz Ellmau

In Ellmau worden er veel regionale producten gebruikt. In het dorp zijn er allerlei lokale bedrijven die hun producten aanbieden, zoals boeren. Deze producten komen echt uit de regio en worden bijvoorbeeld in de skihutten gebruikt. Dit zijn allerlei verschillende producten, zoals eieren, bier, schnaps, brood, vleeswaren, etc. Maar je kunt ook zelf regionaal gaan shoppen tijdens je wintersport. Als je in Ellmau in een vakantiehuisje verblijft kun je om het jezelf makkelijk te maken een ‘ontbijtpakket’ bestellen, hierin zijn enkele producten van de verschillende aanbieders gebundeld. Denk daarbij aan bijvoorbeeld: verse eieren, brood, jam, kaas en nog veel meer.

Ellmauer Skinacht – Skishow

Een andere bijzondere winteractiviteit in Ellmau is de ‘Ellmauer Skinacht – Skishow’. Deze wordt elke maandag gehouden vanaf 26 december 2022 tot 13 maart 2023 en wil je echt niet missen. Entree is volledig gratis en de show begint om 20.30 uur. Op de Stanglleit in het centrum van Ellmau wordt hier op maandag een echte show gegeven. Waarbij onder andere de Ellmauer skischolen, snowbikers en paragliders optreden. Samen met goede muziek en warme Glühwein is dit elk jaar een groot succes. Ben je tussen eind december en begin maart in Ellmau? Dan raden wij je zeer aan om een show bij te wonen!

Touren door Ellmau

Ellmau kun je op vele verschillende unieke manieren ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan:

  • Sneeuwschoenwandelen – met sneeuwschoenen kom je op plekken waar je met normale schoenen of ski’s nooit kunt komen. Daarnaast is het ook een hele leuke manier om Ellmau te ontdekken. Je kunt zelfs een begeleide sneeuwschoenwandeling doen door besneeuwde weiden en langs de mooiste uitzichtpunten. Hierbij ben je onderweg met een gids, deze brengt je tot de mooiste plekken en vertelt alles over de omgeving. Een hele leuke en veilige manier om te wandelen door Ellmau. Alles over deze activiteit vind je via de info website Wilder Kaiser.
  • Paardensleetocht – een romantisch ritje door Ellmau? Elke vrijdag van december tot april kun je met de paardenslee een rondje maken door het dorp. Onderweg kun je een stop maken bij verschillende restaurantjes en even opwarmen. Zo een ritje kun je online boeken of bij het infocentrum Wilder Kaiser.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wilder Kaiser TVB.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in