Nieuwsalert per mail ontvangen

Eindelijk! Vrije tijd in Whistler Blackcomb.

Na ruim een maand gevuld met werk, chaos en festiviteiten, wordt het nu eindelijk wat rustiger in Whistler. De vakanties zijn voorbij en de skischool draait maar op halve kracht. Voor de skileraren betekent dat vrije tijd, tijd om zelf te gaan skiën en trainen. Bijna elke dag zijn er wel interessante trainingsessies, variërend van steeps tot racetraining. Zelf train ik twee keer per week, ook tijdens de drukke weken. Het is goed om te blijven trainen zodat je niet lui en slordig wordt.

Daarnaast is er in januari genoeg tijd om vrij te gaan skiën. De foto’s in dit artikel zijn genomen op een van mijn vrije dagen. Twee collega’s en ik hadden gepland om te gaan skiën op een van onze vrije dagen, aangezien het ongeveer 20 cm had gesneeuwd leek het er op dat het een goede dag zou worden. In de lift naar boven merkten we dat er aardig wat wind stond, ongeveer 60 km/h schatten we in. De wind liet ons niet van gedachten veranderen en we vervolgden onze weg. We hadden gepland om de Grey Zone te skiën. Om bij de ingang van de zogenaamde Grey Zone te komen moest er ongeveer 15 minuten gehiked worden. Met mijn ski’s op mijn schouders werd ik een paar keer tegen de rotsen aan geblazen door de sterke wind, dit was geen 60 km/h, eerder 120 km/h! Eenmaal aangekomen bij de entrance van de Grey Zone bleek er weinig zicht te zijn en leek het erop dat er aardig wat rotsen in onze weg lagen. Met korte bochten skiede we de steile Grey Zone in, het begin van de afdaling is zeker 40 graden en zeer smal, erg steil en lastig dus.  Het begin was lastig, maar daarna werd de afdaling meer open en het terrein minder steil en begonnen we lange poederbochten te skiën. De afdaling vervolgt met een lange treerun, zeker  150 korte bochten tussen de bomen met veel buckels en hobbels. Aangekomen in het dal, zwetend en hijgend zijn we voldaan na een goede dag!

Tom van der Burg werkte twee seizoen in de Skischule Arlberg in St. Anton am Arlberg alvorens hij op zoek ging naar andere, interessante skigebieden op deze aardbol om te skiën, wonen en werken. Opeenvolgend werden dat Mount Hutt in Nieuw-Zeeland, Niseko in Japan en Whistler in Canada. Tijdens de skiseizoenen in St. Anton am Arlberg heeft Tom niet stilgezeten en zijn Landes skilehrer diploma behaald, daarnaast is hij gecertificeerd telemarkinstructeur. Tijdens het skiën, in veelal exotische skigebieden, is hij op zoek naar de perfecte poederbocht, maar een perfect geprepareerde piste of een paar buckels gaat hij niet uit de weg. Komende winter werkt Tom in de Whistler Blackcomb Skischool in Whistler, Canada. Hij zal vanuit Noord Amerika regelmatig een stukje schrijven over zijn avonturen in Canada, maar ook over ski-ervaringen in andere delen van de wereld.

Tom wordt ondersteund door Dynastar/Lange, Liberty ski’s, SHRED Optics en Slytech Protection.


Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in