Nieuwsalert per mail ontvangen

Einde van de wereld betekent gratis skipas

Na 5200 jaar komt er een einde aan de Maya kalender. De wereld vergaat aankomende vrijdag en er iets niets wat de mensheid daaraan kan doen, aldus een groep niet al te positief ingestelde personen. Volgens de Maya’s zelf is er maar weinig aan het handje en start er ‘gewoon’ een nieuwe cyclus. Zij vieren daarom deze week feest. Ook in de skiwereld wordt er aandacht geschonken aan het einde van de wereld. 

Het skigebied Bear Valley Mountain in Californië opent donderdag het seizoen vanwege de aankomende ‘doomsday’ een dag eerder dan gepland. Zo is het mogelijk om voor de wereld ten onder gaat de laatste bochten te draaien en heb je tijdens het einde der tijden toch nog de kriebels van een heerlijke skidag in je buik. Het management pakt flink uit en maakt al het vuurwerk dat ze nog in voorraad hebben op. Het zou toch zonde zijn als dat ongebruikt blijft liggen. Bovendien zijn alle liftpassen op 20 december gratis, een mooi gebaar naar de loyale bezoekers.

Bedrijven uit alle branches spelen handig in op de voorspelling. Niet alleen het skigebied maakt er gebruik van in hun promotie, maar ook in andere branches is de dag aanleiding voor een commercial. Deodorantmerk Axe ontwikkelde vorig jaar al een marketingcampagne met 21 december 2012 als onderwerp.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in