Nieuwsalert per mail ontvangen

Einde aan regenperiode in Oostenrijk

De Nederlanders die op dit moment in Oostenrijk zijn hadden gisteren te maken met typisch Hollands weer. De temperatuur schommelde tussen de 5 a 10 graden en het regende bakken uit de lucht. Weersomstandigheden waarvoor je niet helemaal naar de Alpen afreist. Veel Oostenrijkse skidorpen stonden dan ook in het teken van grote plassen en trieste beelden. Gelukkig kunnen de wintersporters naar beter weer gaan uitkijken, want er komt vanaf vandaag een einde aan de regenperiode. Gelukkig maar, want de kwaliteit van de pistes gaat hard achteruit door de warmte en plensbuien. 

De regen zorgde gisteren ook voor veel problemen op de Oostenrijkse wegen. De wisseldag verliep dan ook niet heel soepel in Oostenrijk, want het grootste gedeelte van de wintersporters besloten massaal om vroeg richting huis te vertrekken. Dit resulteerde in lange files bij de grensovergang naar Duitsland en op de wegen vanuit de skigebieden. Dit artikel gemist?

Terugkerende wintersporters beginnen reis met flinke files

Het blijft warm

Bij het openen van de gordijnen was het beeld al iets positiever. Gisteren kwam het met bakken uit de lucht zetten, waardoor veel sneeuw van de daken verdwenen is en er bruine plekken op de pistes tevoorschijn kwamen. De temperatuur blijft hoog de komende dagen, want in Innsbruck is afgelopen vrijdag +20 graden gemeten. Vandaag is het iets koeler, maar morgen zien we de temperatuur wederom omhoog klimmen. Naar alle waarschijnlijkheid gaan de Oostenrijkse skigebieden weer +18 graden aantikken. Gelukkig koelt het in de avond flink af waardoor de pistes zich redelijk kunnen herstellen, maar een temperatuurdaling zou geen overbodige luxe zijn

Minder neerslag

Het positieve aan de komende dag is het feit dat er een stuk minder neerslag gaat vallen. De combinatie van regen en warm weer is dramatisch voor de skigebieden, want zij hebben nog veel weken te gaan. Het seizoen duurt in veel Oostenrijkse skigebieden tot eind april. Dit heeft te maken met de Paasvakantie die dit jaar erg laat valt. Zoals je in de onderstaande weersverwachting voor Zell am See kunt zien heeft Oostenrijk een wisselvallige week voor de boeg.

Morgen mooie dag

Morgen gaat een mooie dag worden in Oostenrijk. De zon krijgt vandaag in verschillende skigebieden al de kans om even door te breken, maar vanaf morgen gaat de zon gelukkig overheersen. Kleed je niet te warm aan, want het is warm op de berg!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in