Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Eigenaresse skistokmerk LEKI overleden

Triest nieuws op deze donderdag. Waltraud Lenhart, eigenaresse en algemeen directrice van het skistokken- en handschoenenmerk LEKI is op 17 april op 64-jarige leeftijd overleden na een kort, maar ernstig ziektebed.

Er is bijna geen skiër die het skimerk LEKI niet kent. Wat ooit begon als een houtverwerkingsbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd bekend skimerk. In welk skigebied je ook komt, er zijn altijd genoeg wintersporters met LEKI skistokken of handschoenen te zien.

Familiebedrijf

LEKI werd ooit in 1948 opgericht door Karl Lenhart, een fervent skiër die destijds erg ontevreden was over de kwaliteit en functionaliteit van skistokken. Daar besloot hij iets aan te doen door zijn machines in te zetten om handvatten en tellers voor skistokken te ontwikkelen. Zijn eerste skistokken bracht hij uiteindelijk in 1970 op de markt. In 1998 nam zijn zoon Klaus Lenhart LEKI over. Vastberaden om het merk naar een nieuw niveau te tillen. Met succes, hij ontwierp onder andere het Trigger systeem.

Maar in 2012 sloeg het noodlot toe. Vlak voor zijn 57e verjaardag overleed Klaus Lenhart tijdens een crash met een stuntvliegtuig in de Duitse stad Esslingen. Vlak na het ongeval nam zijn vrouw Waltraud Lenhart zijn levensproject over. Zij wist samen met een team van 350 medewerkers het merk ook internationaal op de kaart te zetten. LEKI is inmiddels wereldwijd bekend op het gebied van skistokken, skihandschoenen en stokken voor nordic walking en langlaufen.

Overleden

Helaas is Waltraud op 17 april jl. overleden na een kort, maar ernstig ziektebed. LEKI blijft gelukkig wel in de familie. Friederike en Markus Lenhart zullen het bedrijf als derde generatie overnemen met Martin Rominger en Matthias Hatt als nieuwe algemeen directeuren.

Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte met het verlies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in