Nieuwsalert per mail ontvangen

Egyptische ondernemer investeert circa €450,- miljoen in Zwitsers skigebied Andermatt

Foto: Facebook Andermatt

Egyptische investeerder Samih Sawiris gaat de komende investeert flink in het Zwitserse skigebied Andermatt Ski Arena. In 2006 gaf de miljardair al aan in totaal circa 450 miljoen euro te willen investeren om het toerisme een impuls te geven in de regio. De investeringen zorgen voor 120 kilometer aan nieuwe pistes, er worden zeven nieuwe liften gebouwd, aantal hotels worden onder handen genomen en een bestaande liften worden gerenoveerd. Hiermee wordt het skigebied het grootste in centraal Zwitserland en als alles volgens planning verloopt moeten de bouwwerkzaamheden in 2020 afgerond zijn. 

Op dit moment beschikt het gebied over 125 km piste en 20 skiliften. Door deze uitbreiding wil het skigebied de concurrentie aangaan met de grotere skigebieden in Europa. De nieuwe skiliften zorgen voor een verbinding tussen Andermatt en Sedrun in het kanton Graubünden. Het gebied heeft de afgelopen jaren in zwaar weer gezeten en ook de ongunstige wisselkoers van afgelopen winterseizoen heeft hier niet aan meegeholpen. De investeerder neemt een groot risico volgens veel tegenstanders en gaat het moeilijk krijgen met de internationale concurrentie.

Voor het skigebied is het zeker positief, want hierdoor kunnen zij de concurrentie in de toekomst meer tegenstand bieden. Of dit daadwerkelijk gaat lukken gaat de tijd leren. 

Bron: Swissinfo.ch

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in