Nieuwsalert per mail ontvangen

Eerste skitraining op 1.800 meter is een feit!

De winter komt eraan en dat is in de Alpenlanden goed te merken. Naast dat er al verschillende keren grote sneeuwvlokken naar beneden zijn gedwarreld wordt er ook hard getraind. En niet alleen op de gletsjer, ook de eerste skitraining op 1.800 meter is een feit. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat de wedstrijden beginnen en de Olympische Spelen op de stoep staat.

Snowfarming

In het skigebied Resterhöhe kan weer worden geskied. Of eigenlijk is er een skibaan gemaakt met de sneeuw van vorig seizoen, wat ook wel snowfarming wordt genoemd. Van oorsprong is de berg namelijk net zo groen als de bergen er omheen. Alleen nu is hij dus versierd met een band sneeuw. Door de gunstige ligging van de baan heeft deze maar weinig last van de zon, hierdoor blijft de sneeuw van goede kwaliteit.

In het onderstaande filmpje zie je hoe de Resterhöhe wordt klaargestoomd om er te kunnen trainen. Zoals je kan zien is er een mooie skibaan gecreëerd.

Trainingen

Één van de toppers uit de sneeuwsport die hier traint is Michaela Kirchgasser. Zij staat weer op de ski’s te genieten nadat ze is hersteld van haar knieproblemen. Nu bereidt ze zich zo goed mogelijk voor op de wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen en dit ziet er veelbelovend uit! De video hieronder is nog van de gletsjer, maar ze skiet dus ook op de Resterhöhe.


 

Discussie

De opening van het skigebied heeft op social media tot veel discussie geleid. Tegenstanders vinden het niet bij de tijd van het jaar passen. Want ook al is de sneeuw van vorig jaar, de pistenbully’s kosten wel veel diesel. Wat vind jij daarvan?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in