Nieuwsalert per mail ontvangen

Eerste skilift met Wi-Fi uitgerust in Oostenrijk

Kings Cab Hochkonig Internet Wi-Fi MountainmentNa Wi-Fi bij de liftstations is Wi-Fi in de skilift nu ook een feit. In het skigebied Hochkönig (Mühlbach – Dienten) heeft wireless specialist Loop21 de eerste Oostenrijkse gondel van Wi-Fi voorzien. Met het ‘Mountainment®’ infosysteem is de wintersporter gedurende de complete gondelrit voorzien van draadloos internet in de Kings Cab gondel.

De Hochkönig Bergbahnen hebben met de Wi-Fi oplossing een tot nu toe unieke toevoeging op het skiën en snowboarden gevonden voor hun gasten. “We zijn er zeer blij mee dat wij als eerste Oostenrijkse skiliftorganisatie dit bijzondere product aan te kunnen bieden,” aldus de directeur van het bedrijf Michael Emberger. “In Loop21 hebben we een partner gevonden waarmee we dit project hebben kunnen verwezenlijken.”

Het draadloze netwerk zorgt ervoor dat de inzittenden van de achtpersoonsgondel van het begin tot aan het eind onderbrekingsvrij gratis kunnen internetten. De software die hiervoor gebruikt wordt draagt de naam ‘Mountainment®’. Mountainment® maakt het mogelijk om lokale info zoals het weer en een pistekaart gemakkelijk te bereiken. Daarnaast hebben de gebruikers uiteraard ook direct toegang tot het internet en sociale media, om de zojuist geschoten foto’s en video’s a la minute te kunnen delen met hun bekenden.

Het is afwachten waar de volgende Wi-Fi gondel op zal doemen. En wie zou de strijd winnen om als eerste skigebied het hele resort te voorzien van gratis draadloos internet?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in