Nieuwsalert per mail ontvangen

Eerste skigebied dat sluit vanwege milieuoverwegingen een feit

Foto: Go2India

Het grootste skigebied van India, Rohtang Pass, is niet meer toegankelijk voor wintersporters. Dit besluit is per direct genomen en moet er voor zorgen dat er ook in de toekomst sneeuw op de berg blijft liggen. Dit is een flinke domper voor de toeristische sector in het gebied, want jaarlijks vertrokken er duizenden wintersporters richting het skigebied. Rohtang Pass is het eerste skigebied dat de deuren sluit vanwege milieuoverwegingen. 

De regering heeft in 2010 een nieuwe wet het leven geroepen waarbij het milieu en de natuur meer voorrang gaan krijgen. Vervuiling in de bergen is een probleem dat al een langere tijd speelt in India. Volgens de regering zorgt het verkeer en toerisme voor een grote impact, waardoor het skigebied genoodzaakt is de deuren te sluiten. Eerder besloot het skigebied al verschillende activiteiten te verbieden zoals paragliding en sneeuwscooter gebruik. Daarnaast moesten meerdere restaurants en kiosken verplicht sluiten.

Economisch gezien is de sluiting van het gebied voor de lokale bevolking een enorme domper. Ruim 90% van alle inwoners werken in het skigebied en hebben door deze beslissing geen werk meer.

Bron: NDTV.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in