Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste gondel zellamseeXpress geleverd

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het leek wel Sinterklaas vandaag in Zell am See. Een hijskraan kwam namelijk een groot pakje brengen bij de liftmaatschappij. In het pakje: de eerste gondel van de nieuwe zellamseeXpress.

Na jarenlang plannen en onderhandelen werd het in maart 2015 definitief dat de verbinding tussen Zell am See en het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn er zou komen. Dit seizoen wordt de eerste stap daartoe gezet, met de opening van de tweede sectie van de zellamseeXpress. Vandaag arriveerde de eerste gondel van de nieuwe lift in Zell am See.

zell am see gondelgondelzell am seee

gondel zell

De verbinding met het skicircus is vooral voor Zell am See van grote toegevoegde waarde. Dankzij deze aansluiting krijgen zij ineens de beschikking over meer dan 270 extra pistenkilometers. De complete verbinding zal dit jaar echter nog niet gerealiseerd zijn. Dit jaar wordt het tweede gedeelte vanaf het middelstation naar boven geopend. Het onderste gedeelte wordt naar verwachting in het winterseizoen van 2018-2019 in gebruik gebruik genomen.

Wil je dus dit jaar naar Viehhofen skiën vanuit Zell am See dan kan dat over de skiroute. Als je terug wil gaat dat nog niet met de lift, maar moet je de bus nemen. Die doet er ongeveer 30 minuten over naar het dalstation van de cityXpress en gaat elk uur.

Skicircus investeerde € 390.000.000,- sinds 2000

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in