Nieuwsalert per mail ontvangen

De eerste gondel van de AreitXpress in Zell am See hangt!

Goed nieuws voor iedereen die deze winter naar Zell am See gaat! Ondanks de sneeuwval van september, gaat het goed met de bouw van de AreitXpress. Gisteren is zelfs de eerste gondel opgehangen. Met wie ga jij deze winter de nieuwe gondel uitproberen?

AreitXpress in Zell am See

De Areitbahn gaat na 29 trouwe dienstjaren met pensioen. Hiervoor in de plaats komt de AreitXpress. Dit is goede investering voor het skigebied, gezien de oude lift al jaren onvoldoende capaciteit had. De nieuwe 10-persoons gondel moet dit probleem op gaan lossen. Daarnaast is de nieuwe gondel van alle gemakken voorzien. Zo zit er zelfs wifi in!

Specificaties van de lift:

  • 3600 personen per uur
  • 85 kabines
  • 18 liftpalen
  • dalstation op 766 meter
  • bergstation op 1.400 meter

Werkzaamheden

De werkzaamheden begonnen dit voorjaar met enige vertraging vanwege de enorme sneeuwdump eind april. Vervolgens zijn ze keihard aan het werk gegaan. Eind vorige maand ging het dak erop en begin deze maand werd de kabel geïnstalleerd. Gisteren was het dan eindelijk zover, de eerste gondel werd opgehangen. Zoals je hieronder kan zien begint de lift nu echt vorm te krijgen.

Opening

Naar verwachting zal de lift op 8 december 2017 in gebruik worden genomen tijdens de grote seizoensopening. Van 8 tot 10 december zullen er verschillende activiteiten zijn op de Schmittenhöhe, maar de opening van de nieuwe lift zal natuurlijk het hoogtepunt zijn!

Het bouwproces

Mocht je nu denken hoe zag de Areitbahn er ook alweer uit en hoe is deze nu helemaal omgebouwd, dit is terug te lezen in onze eerdere berichtgeving. Ze zijn namelijk al sinds 24 april 2017 hard aan het werk. Ook kun je bekijken hoe de liftpalen van deze lift nu precies geplaatst zijn.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in