Nieuwsalert per mail ontvangen

Eerste FIS Worldcup gras-skiën succesvol verlopen

De eerste FIS worldcup gras-skiën wedstrijden zijn succesvol verlopen en heeft als winnaar Seyed Morteza Jafari. Een bekende? Nee totaal niet, maar dat komt omdat het door FIS georganiseerde evenement nog in de kinderschoenen staat. Op de zomerpistes van het skigebied Dizin in Iran hebben afgelopen week de wedstrijden plaats gevonden. Dit is weer eens wat anders dan de wit besneeuwde Europese Alpen.

Voor veel mensen is het even wennen, want normaal gesproken organiseert de FIS alleen evenementen waar sneeuw bij komt kijken. Het is dan ook baanbrekend dat er dit jaar voor het eerst wereldbeker wedstrijden georganiseerd worden op het gras. Winnaar Jafari won de wedstrijd met en tijd van 51.09 seconden. De zilveren plak werd binnengesleept door Italiaan Eduardo Frau met een tijd van 51.98 seconden.

Dit is toch een onderdeel waar wij als Nederlanders ook goed in kunnen worden. We hebben gras in overvloed en er zijn genoeg heuvels waar geoefend kan worden. Over een paar jaar een Nederlander op het podium?

worldcup gras-skien

Heb je geen beeld bij gras-skiën? Bekijk dan even de onderstaande video!

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in