Nieuwsalert per mail ontvangen

Een winterse dag in aantocht voor Oostenrijk

Het is op dit moment prachtig weer in de Oostenrijkse skigebieden, maar daar gaat vanaf morgen verandering in komen. Er komt weer sneeuw aan en veel meteorologen hebben het zelfs over misschien wel de laatste sneeuwdump van dit seizoen. In verschillende hooggelegen gebieden kan er in een dag zelfs meer dan 60 cm sneeuw gaan vallen. Goede berichten, want de pistes kunnen een verse laag sneeuw goed gebruiken. Onder de 1.200 meter grens moeten de skigebieden rekening gaan houden met regenval. Dit zijn iets minder positieve berichten.

Zo is het weer vandaag in Oostenrijk

Het is warm in Oostenrijk op dit moment. Heerlijke temperaturen om op het terras te genieten van het echte lenteweer. De wintersporters die deze week in de Alpen zijn kunnen de wintersportweek goed afsluiten. Aan het einde van de dag zie je al dat het weer gaat omslaan. Bewolking komt langzaam richting de Alpen toe en gaat voor een onrustig weekend zorgen. Vooral de noordkant van de Alpen gaat ‘profiteren’ van het neerslagfront. Wij zetten het woord profiteren bewust tussen haakjes, want de hellingen onder de 1.000 meter grens gaan het zwaar krijgen. Hoe de dalafdalingen in veel skigebieden zich gaan houden moeten we dus afwachten. 

Veel wind en na het weekend rustiger

Gaan we deze borden weer zien dit weekend?

Niet alleen de neerslag gaat voor lastige situaties zorgen in de bergen. Ook de wind kan nog roet in het eten gaan gooien. Zeker op de bergtoppen bestaat de kans dat liften moeten sluiten, omdat de omstandigheden te gevaarlijk worden. Na het weekend gaat het gelukkig weer rustiger worden. De temperatuur blijft vrij hoog, want de nul graden grens ligt ver boven de 2.000 meter grens. Hoe de week gaat verlopen is voor de rest nog vrij onzeker. Sommige meteorologen geven aan dat we weer rekening moeten gaan houden met neerslag en andere zijn wat behoudender en verwachten rustige dagen.

De pistes liggen er in ieder geval nog prima bij en nodigen uit om nog een paar dagen richting Oostenrijk te vertrekken. Heb je nog paar vakantiedagen over? Zeker doen, want deze tijd van het jaar is het heerlijk in de bergen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in