Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Een weekendje vliegen naar de sneeuw

© Skiinformatie.nl

Eén weekend per jaar gaan we een weekendje zonder onze kinderen op pad. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen samen…. Wij gaan ieder jaar naar onze gezamenlijke passie, namelijk de sneeuw.

Vroeg uit bed

Donderdagavond brengen we de kids naar de oma’s om vervolgens vroeg naar bed te gaan. Vrijdagochtend rijden we om 4.30 uur richting het vliegveld. Met Transavia boek je in sommige periodes voor 100 tot 150 euro al een retourtje Oostenrijk. Het wintersport gevoel is er meteen! Even drie dagen geen drukke kinderen om ons heen en doen wat we zelf willen, wat een heerlijk vooruitzicht. Na een bakje koffie en een broodje vliegen we om 7.30 uur richting Innsbruck. Op het kleine overzichtelijke vliegveld in Innsbruck is het altijd heerlijk rustig. Aan de overkant van de uitgang staat er een huurauto voor ons klaar. Deze reserveren we altijd van te voren om de reis lekker soepel te laten verlopen.

De eeuwige sneeuw in Sölden

Vanaf Innsbruck is het een klein uurtje rijden naar Sölden, één van onze favoriete skigebieden. In Sölden kan je bijna het hele jaar door skiën door de aanwezigheid van de Rettenbach- en de Tiefenbach gletsjers. Meestal gaan wij eind november al voor ons jaarlijkse weekendje samen richting Solden, maar dit seizoen zal ons weekend waarschijnlijk in januari gaan plaatsvinden.

7.30 uur nog in Nederland, 12.00 uur op de latten!

We checken rond 11 uur in bij ons hotel. Dan snel omkleden en richting de gondel! Om 12.oo uur staan we met onze voeten in de sneeuw…. wat een heerlijk gevoel! Vervolgens kunnen we ruim 2 volle dagen skiën en snowboarden. Eind van de middag lekker een borrel in het hotel, daarna de wellness in en na een uurtje ontspanning staat het diner voor je klaar. Natuurlijk is het altijd gek om zonder kinderen op pad te zijn, maar één weekendje per jaar moet dit toch kunnen. Lekker doen wat en wanneer we zelf willen! Iedere ouder zal dit beamen.

Voldaan naar huis

Na de lunch op zondagmiddag gaan we rond een uur of 15.00 uur weer naar het hotel. Daar kleden we ons rustig om en stappen we in de huurauto richting het vliegveld van Innsbruck. Omstreeks 18.00 uur vliegen we weer terug naar Nederland. Wat een heerlijk weekend is dit altijd! 3 dagen lijken wel 3 weken…. Een absolute aanrader voor iedere wintersportliefhebbende ouder! 22.00 uur zijn we weer thuis om de volgende ochtend de kids weer naar school te brengen.

Als je vroeg boekt, dan kun je flink geld besparen op je vliegreis. Je kunt nu trouwens ook vliegtickets winnen bij Transavia.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in