Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eén op de vijf skiërs gaat veel te snel de piste af

kanggye ski resort

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Raad van toezicht van de verkeersveiligheid heeft onderzocht dat een op de vijf wintersporters te snel van de pistes af gaat. Schokkende cijfers waar volgens de deelstaat Tirol snel verandering in moet gaan komen. Het naleven van de FIS pisteregels is een goede stap, want niet iedere wintersporter is van deze regels op de hoogte.

In de skigebieden zie je regelmatig wintersporters ongecontroleerd van de pistes afrazen. Hierbij ontstaan veel ongelukken die bij de juiste snelheid voorkomen hadden kunnen worden. Er wordt in de skigebieden dan ook benadrukt dat het naleven van de FIS pisteregels noodzakelijk is. Eén van de tien regels is dan ook:

Beheers je snelheid en ski/ snowboard stijl.
Iedere skiër/ snowboarder moet ten alle tijden kunnen stoppen of uitwijken. Daarom moet je je snelheid en wijze van skiën/ snowboarden aanpassen aan je vaardigheid, de conditie van de piste, de drukte en de weersomstandigheden.

De deelstaat Tirol hoopt dat de wintersporters zich bewust worden van de gevaren. Heb je jezelf niet onder controle, neem skiles zodat je gecontroleerd en met de juiste snelheid van de piste af kunt komen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in