Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Een nieuwe sneeuwdump in het vooruitzicht?

Elke dag het laatste wintersportnieuws

We zitten allemaal vol spanning de weerberichten te volgen, want wanneer gaat er weer een nieuwe sneeuwdump vallen? Een vraag die dagelijks in de skigebieden gesteld wordt, want de pistes hebben het nodig. Heel hard nodig zelfs, want door de hoge temperaturen gaat de kwaliteit van de sneeuw hard achteruit. Als we de berichten mogen geloven komt er weer sneeuw aan.

Eindelijk, want de laatste weken hebben we maar weinig winterse signalen gezien in de Alpenlanden. Vanmorgen publiceerden wij een column van Nicole die een restaurant runt in Varmorel. Een skigebied in Frankrijk waar de spanningen beginnen te stijgen, want boven de 2.000 meter grens regende het zelfs vanmorgen. 

De komende dagen moeten het jammer genoeg nog doen met hoge temperaturen en weinig neerslag. We gaan het jaar dan ook naar alle waarschijnlijkheid afsluiten zonder sneeuw, maar de voorspellingen die daarna gegeven worden geven ons hoop. Het blijft speculeren, want de exacte hoeveelheid kan jammer genoeg nog niet gegeven worden. Alle beetjes helpen!

Zowel Wintersportweerman Hajo als MeteoMorris hebben er vertrouwen in dat er sneeuw gaat vallen in het nieuwe jaar. Of het nu op de weerkaarten te zien is of dat we vertrouwen op het feit dat dit soort uitzonderlijke situaties nooit langer duren dan 45-60 dagen, ons maakt het niet uit. De sneeuw is meer dan welkom.

We gaan onze hoop dus vestigen op het nieuwe jaar. Laten we hopen dat we het jaar goed kunnen gaan beginnen en dat we hiermee de warme en droge periode definitief achter ons kunnen gaan laten. Let it snow!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in